24 juni 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

Week van Waanzin

Met verwondering kijken we naar wat de voorbije week in de media kwam

Besparingen bij VRT kosten België drie plaatsen op ranking persvrijheid
Volgens de Verslaggevers zonder Grenzen zijn de besparingen bij de VRT een aanslag op de persvrijheid in ons land vanwege “nieuwe vormen van financieel management bij de publieke radio en tv, zonder veel aandacht voor de vrijheid van informatie”. Dat de VRT naar eigen inzicht de besparingen kan/moet doorvoeren en men dus zonder probleem kan beslissen om te stoppen met zaken als Blokken en Thuis in plaats van te snoeien in journalistiek werk doet er blijkbaar niet toe voor deze Verslaggevers zonder Grenzen en dat brengt ons op een 11e plaats waar we voorheen 8e waren. Dus een overheidszender die (naar eigen inzicht) moet besparen is genoeg om ons hele land drie plaatsen te doen zakken op gebied van persvrijheid? Als subsidies gelijk staan aan persvrijheid, zouden China of Noord-Korea dan niet op de eerste plaats moeten staan?

Belgen worden klimaatbewuster weet de VLAM (Vlaamse Dienst voor Agromarketing) te melden op basis van een onderzoek in vijf Europese landen, waaraan ruim 1.100 Belgen deelnamen. Dat slechts 1.100 mensen meededen kan je al de vraag doen rijzen hoe representatief de studie is, maar wat zeker duidelijk wordt is dat mensen blijkbaar nog steeds het verschil tussen milieu en klimaat niet begrijpen. Zo komt de “studie” af met het bericht dat zes op de tien Belgen hun gedrag veranderen vanwege de klimaatverandering en dit voornamelijk door… “afval te recycleren”. Volgens de “wetenschap” ligt de klimaatverandering voornamelijk aan verhoogde CO2-uitstoot dus kan je je de vraag stellen wat dat te maken heeft met recyclage, zeker als je weet dat veel van die recyclage niet lokaal gebeurt (dus uitstoot van transport met zich meebrengt) en dat bvb plastic afval van bedrijven massaal o.a. naar Turkije geëxporteerd wordt. En alle gesorteerde plastics die niet van PET-flessen afkomstig zijn? Die worden verbrand en zorgen dus voor CO2-uitstoot…

Grondwettelijk Hof vernietigt regeling rond onbelast bijverdienen. Na Cash4Car heeft het Grondwettelijk Hof ook de mogelijkheid om onbelast bijverdienen de grond ingeboord, een maatregel die de Regering Michel op aanzet van OpenVLD had doorgevoerd, dit omdat er geen sociale bijdragen of belastingen geheven zouden worden op de bijverdiensten. Net zoals bij Cash4Car zijn het wederom de vakbonden die dit voor het Grondwettelijk Hof gebracht hebben, wat je je kan doen afvragen of de vakbonden niets beters te doen hebben dan mensen ambeteren. Een gepensioneerde die een sportvereniging helpt en hiervoor een klein financieel bedankje krijgt, dat mag dus niet.

Waarom De Wever oproept om in juni opnieuw te onderhandelen (en bijna niemand reageert) kopt HLN op 20 april maar dat is blijkbaar te snel gejuicht want amper 2 dagen later publiceert Le Soir dat Magnette bereid is regeringsonderhandelingen herop te starten. Initieel zei men bij de PS nog “Straf dat hij zelfs in deze periode van crisis nog de tijd vindt om aan politique politicienne te doen.”, maar 2 dagen nadenken doet mensen blijkbaar tot inkeer komen, ook al is het nog niet “officieel”… Pikant detail: Magnette kan zonder problemen zeggen dat hij wel weer wil praten want MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez liet immers al eerder weten dat hij niet voor eind september de zaken wil herbekijken dus de kans dat er effectief iets gebeurt is nogal klein. En wie kan het Bouchez kwalijk nemen? Als je met slechts 8% vertegenwoordiging van de bevolking in het parlement zit en de helft van de ministers inclusief de premier mag leveren… dat is niet iets waar je snel vanaf wil, is het wel?

Van Ranst haalt uit naar sommige politici. Marc Van Ranst klopt zichzelf op de borst dat hij en zijn mede-expert dagelijks overzicht hebben gegeven van hoeveel mensen er opgenomen in ziekenhuizen en gestorven waren. Wat ons de vraag doet stellen in hoeverre dit “moedig” is. Elke dag een lijstje met cijfers presenteren met bijhorend grafiekje is nu niet zo moeilijk, laat staan “moedig”. Dat deze heer Van Ranst Corona vergeleek met “een griepje”, geen probleem had met het niet testen van mensen die terugkeerden van skivakantie uit het mega-geïnfecteerde Italië, de scholen dan weer niet en dan weer wel wou laten sluiten, mondmaskers “voor de hersenen” noemde, en wekenlang deed alsof er geen problemen zouden zijn bij ons wordt hij ook niet graag aan herinnerd, zie ook de recentste interviews waar hij blijkbaar de geschiedenis probeert te vervalsen. Fouten erkennen is moedig, cijfertjes en grafiekjes presenteren niet.

Marc Van Ranst verbolgen over gelekt adviesrapport over exitstrategie en met goede reden. Blijkbaar heeft “iemand” een van de eerste versies voor een exit strategie gelekt naar de krant Le Soir. Onmiddellijk wordt er geschoten op de politiek, maar dat een totaal onbetrouwbare versie gelekt wordt naar een Franstalige krant doet blijkbaar niemand vermoeden dat het lek in het zuiden van het land zit?

Alleen staan basketten of uitrusten op een bank, dat mag niet. Sorry, maar dat ga ik niet handhaven” wist Bart De Wever op 6 april te zeggen en “het kot” was te klein. Politici allerhande (Kristof Calvo van Groen op kop) en zowat alle mainstream media vielen over elkaar om dit te melden en te laten weten dat het toch schandalig was dat De Wever dit openlijk durfde zeggen aangezien dit tegen de richtlijnen van de federale regering in ging. Dat John Crombez, voormalig voorzitter van de SP.a, een week later in Humo laat optekenen dat hij eveneens mensen die alleen op een bankje zitten niet zou beboeten, daar viel echter niemand over. Twee maten en twee gewichten? Als een links politicus dit zegt en eveneens dan nog even vermeldt dat hij het beleid van Bart Tommelein (OpenVLD) in Oostende schandalig vindt is dat blijkbaar geen probleem en zelfs niet nieuwswaardig voor de andere mainstream media in ons land…

Episode zoveel van de saga rond mondmaskers: Opnieuw problemen met mondmaskers die al in gebruik waren. Blijkbaar zijn de mondmaskers die vanuit China komen en goedgekeurd waren door de FOD Economie toch niet zo goed. Nadat het Waals agentschap voor Welzijn bij dezelfde leverancier besteld had als waar eerder de federale overheid langs was geweest kwamen er klachten binnen vanop het terrein en na nieuwe testen bleken ze effectief niet geschikt. Wat was dat ook alweer over die ezel en die steen?

Waar onze mainstream media in Vlaanderen veelal positief schrijven over onze regering en hun daden omtrent de Coronacrisis, ziet men dat blijkbaar een beetje anders in het Zuiden van het land. Immers, Waalse artsen dienen klacht in tegen De Block omdat ze naar hun mening het beroep van arts schaadt en buiten sceptr.net en Het Nieuwsblad lijken geen van de Vlaamse kranten dit belangrijk te vinden (op moment van schrijven). Nochtans zijn de beschuldigingen zwaar genoeg dat ze kunnen leiden tot een blaam of zelfs een schorsing van De Block als arts. En dit omdat ze een collega die waarschuwde voor de gevaren van Corona een “dramaqueen” vond, verkondigde dat het dragen van een mondmasker “wetenschappelijk gezien geen zin heft” en het Coronavirus in het begin van de crisis nog “een kleine griep” noemde. Die Waalse artsen zijn maar een bende dramaqueens, vind je niet? Immers, deed Marc Van Ranst niet hetzelfde? Ahja, Van Ranst is geen arts…

Toch eens wat woordjes van kritiek op het einde van de werkweek: Frustratie over laattijdige persconferentie Veiligheidsraad want de veiligheidsraad had een persconferentie gepland op vrijdag om 14u30 en de journalisten hebben uiteindelijk acht uur moeten wachten omdat de PowerPoint presentatie blijkbaar niet duidelijk genoeg was, niet dat de gepresenteerde versie veel beter bleek, die hele presentatie was een schoolvoorbeeld van amateurisme ten top gedreven. De 5 fases van de exitstrategie blijken ook al niet zo doordacht, zo kan je je vragen stellen waarom winkels (buiten stoffenwinkels – we moeten immers zélf mondmaskers kunnen maken!) pas een week later open mogen gaan dan de bedrijven, of hoe men kleinere klassen gaat opzetten in scholen die vanaf 18 mei weer openen… hoe gaat men dat op de speelplaatsen regelen? Geen idee… Achja, het belangrijkste is in ieder geval dat de journalisten serieus op hun tenen getrapt zijn dat ze zo lang hebben moeten wachten op die (slechte) PowerPoint presentatie maar Alexander De Croo heeft gezegd dat ze zullen zorgen dat ze volgende keer beter is dus dat is dan ook weer dat!

Om de Corona-soap deze week af te sluiten wil Meyrem Almaci van Groen een heropstart van de samenleving want het is toch zo pijnlijk dat we “geen vrienden en familie zien” terwijl we wel (beperkt) mogen winkelen en werken. Dat alles te maken heeft met “social distancing” en dat dit binnenshuis nogal moeilijk te doen (laat staan controleren) is vergeet Almaci voor het gemak maar even. Dat het Ramadan is en dit typisch met veel familiefeesten gepaard gaat in de moslimgemeenschap zal vooral niet bijgedragen hebben aan Almaci’s commentaar, right?

Michael Moore stelt milieudocu gratis beschikbaar zien we op de sites van zowel De Morgen als HLN verschijnen op 23 april net voor 5u ’s nachts. Dat de documentaire op YouTube reeds 2 dagen beschikbaar was vergeven we beide kranten, het is maar al te duidelijk dat de nachtelijke redactie het pas dagen later had opgepikt omdat ze het waarschijnlijk verder te druk hadden… wat zeker het geval is bij de andere kranten in Vlaanderen want die hebben er al helemaal niets over bericht. Pikant detail is wel dat deze nieuwste documentaire van de linkse Moore de aanval inzet tegen de “Groene Industrie” waar onze Groenen, en de EU politici achter de Green Deal zo mee dwepen. Windmolens, zonnepanelen, biomassa, elektrische auto’s… allemaal dikke zever die het milieu en klimaat meer kwaad dan goed doen volgens producer Michael Moore en regisseur Jeff Gibbs dus dat wil men duidelijk niet aan de grote klok hangen. De Inconvenient Truth van Al Gore blijkt wel véél “inconvenienter” dan verwacht! Bekijk de documentaire integraal hieronder (30 dagen gratis op YouTube), iets wat onze politieke “leiders” ook maar eens zouden moeten doen zodat er geen geld meer gestopt wordt in idiote toch-niet-zo-groene technologieën die enkel maar dienen om enkele superrijken via subsidies nog rijker te maken op de kap van de belastingbetalers: