22 juni 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

Week van Waanzin (8)

Met verwondering kijken we naar wat de voorbije week in de media kwam

Black Lives… plunderen winkels
Vorige week wisten we al te melden dat er nogal wat protest gaande was omtrent de dood van George Floyd in de VS en we hadden onze vorige editie van deze column nog maar net gepost of wereldwijde manifestaties tegen raciale ongelijkheid en (vooral) politiegeweld vormden zich waarbij ook de politie geweld werd aangedaan. Kwestie van oog om oog, tand om tand zullen we maar denken?

Ook bij ons waren er duizenden Black Lives die zich niets aantrokken van de Corona-pandemie ondanks aanmaning van onze politici en zo dicht bij elkaar stonden dat ze het Corona-virus mogelijkheid gaven om zich verder te verspreiden. In Antwerpen werden dan weer verscheidene mensen afgevoerd met een bus vanwege het niet opvolgen van door de politie opgegeven richtlijnen, wat dan natuurlijk weer kritiek opleverde vanuit de manifestanten dat “mensen die niets verkeerds deden bij elkaar opgepakt zaten in bussen”. Dat manifestaties per definitie verboden zijn op dit moment en dat de politie niet iedereen per direct heeft gearresteerd zijn we alweer vergeten blijkbaar? Kort geheugen toch maar, die Black Lives protesteerders.

Na afloop van de manifestatie in Brussel werd het nog gezellig met plunderingen, brandstichting en meer geweld tegen de politie. Een beetje zoals het met het protest in de VS loopt dus. Echt een schitterend voorbeeld dat de politie zeker niet te hardhandig te werk mag gaan bij het aanpakken van delinquenten want stel u voor wat ze anders zouden doen… en mocht je denken dat het is vanwege Brussel kunnen we je ook uit die droom halen want op maandag was het weer van dat maar dan in Leuven. Een niet aangevraagde – en dus per definitie verboden – “antiracisme protestmars” die binnen de kortste keren uit de hand liep terwijl onze Vlaamse overheidszender politiek correct slechts gewag maakte van “enkele relschoppers”. Meer dan 200 die opgepakt zijn is dus “enkele relschoppers”? Goed dat we het weten! Black Lives Matter maken in ieder geval duidelijk dat ze niet aan vredige Witte Marsen doen terwijl onze politici hun gekende riedeltje afdraaien: naar elkaar wijzen om maar zeker geen verantwoordelijkheid te hoeven nemen over dit gezever dat ze “onofficieel” toegelaten hebben.

Belgian Youth Against Racism leert de kneepjes van het vak!
Met veel tamtam kwam BYAR op televisie en de rest van de mainstream media om sympathie te kweken en te laten zien dat ze de beeldenstorm ook niet echt super vinden. Ter demonstratie gingen ze zelfs het beeld van Boudewijn opkuisen maar dat bleek achteraf echter allemaal maar voor de show. De achterban had dat blijkbaar spijtig genoeg niet door en begon hun leiders allerlei verwijten naar het hoofd te gooien met als gevolg dat Inas Djelloul (die met het idee gekomen was) is opgestapt, terwijl ook Aimé Schrauwen (een van de andere leiders) erover denkt om te stoppen. En wat hebben we daarover gehoord in de mainstream media? Inderdaad, niets… mission succeeded! Wanneer gaan onze mainstream media hun job terug doen in plaats van bepaalde (politieke) strekkingen promoten?

Congo trekt zich er niets van aan
Terwijl in België allerlei beelden van Leopold II (en zelfs Boudewijn) gevandaliseerd werden, zogenaamd uit protest tegen het toenmalige kolonialisme, weet International Business Time te melden dat men in Congo zelf daar allemaal niet zo wakker van ligt. Sterker nog: in het Mont-Ngaliema Park in Kinshasa staan beelden van Leopold II, Albert I en Henry Stanley mooi te wezen zonder dat iemand er aanstoot aan neemt. Jose Batekele, directeur van de collectie van het nationaal museum weet het nog sterker te zeggen: “For us, the statue of Leopold II, it reflects a history, a memory. It is a reference for our children”. Moet het nog duidelijker uitgetekend worden dat de vandalen en protesteerders dit niet doen voor de Congolezen?

Probleemoplossing van de week!
Vanwege het protest tegen politiegeweld in de VS heeft de gemeenteraad van Minneapolis besloten om de politie op te doeken. Hoe men de wet gaat handhaven in de stad weten ze nog niet, dat gaan ze nog bekijken maar nu hebben ze in ieder geval het probleem van politiegeweld opgelost. Yup, slimme politici daar in Minneapolis, echte “problem solvers”! Of heeft het Corona-virus de hersenen aangetast?

Politieke Correctheid draait door
In het kader van “racismebestrijding” heeft de BBC besloten om een aflevering van Fawlty Towers offline te brengen omdat een personage het heeft over “niggers”, terwijl in het Verenigd Koninkrijk ook “Little Britain” uit het aanbod is gehaald bij streaming diensten vanwege Blackface sketches. HBO heeft ondertussen ook een belangrijke stap tegen racisme gezet en “Gone with the Wind” uit hun aanbod geschrapt omdat deze film blijkbaar “slavernij verheerlijkt” (tot op heden nog nooit iemand daarover gehoord als ze het over Gone with the Wind hebben). In het kader van deze politieke correctheid stellen we dan ook voor dat volgende Oscarwinnaars uit de geschiedenisboeken geschrapt worden: Lawrence of Arabia (strijd tegen Turken = duidelijk racisme!), The Godfather (verheerlijking van misdaad!), The Sting (verheerlijking van oplichterij), Gladiator en Ben Hur (slavernij!). We zijn ervan overtuigd dat met wat moeite we redenen kunnen vinden om zowat alles te verbannen buiten Nijntje… oh shit, dat is een puur wit konijn!

Communisten willen niet dat je met eender wie praat
De voorzitter van de socialistische vakbond ABVV, de Franstalige Robert Vertenueil, is het vertrouwen kwijt van zijn achterban. Althans, van de door PVDA gedomineerde Waalse achterban wat wil zeggen dat hij zijn positie als Federaal voorzitter van de vakbond zo goed als kwijt is. Wat de man gedaan heeft om dit vertrouwen kwijt te spelen? Hij had een gesprek met MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez waarna de twee het eens waren dat er een nieuw sociaal pact zou moeten komen. Heiligschennis! Een socialist die gesproken heeft met een liberaal en deze niet onmiddellijk naar de keel gevlogen is, dat kan niet voor de communisten, ook al leven we (nu nog) in een vrij land! Hou dat maar in gedachten bij de volgende verkiezingen, PVDA is voor de werkmens zolang die braaf de partijleiding volgt en geen gesprekken aangaat met mensen die er andere ideeën op nahouden. Het is een wonder dat Peter Mertens nog steeds voorzitter is van de PVDA gezien het interview dat hij samen met Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken heeft gedaan in aanloop van de vorige verkiezingen. Die Peter toch, samen in 1 artikel met de tegenstander, dat is durven hoor!

Ideetje voor PVDA!
We weten allemaal dat de antiracisme-betogingen (net zoals de klimaatbetogingen trouwens) op veel sympathie kunnen rekenen van de communisten in België. Zo was de allereerste klimaatbetoging door de PVDA georganiseerd, en waren ze er ook als de kippen bij tijdens de antiracisme-betogingen in Brussel vorig weekend, iets wat nog zorgde voor een relletje in het Vlaams Parlement omdat Jos D’Haese zich niet aan de Corona-regels gehouden had. D’Haese trok zich er geen bal van aan en het vandalisme op standbeelden van Leopold II en Boudewijn vinden ze ook absoluut geen probleem. Als we mogen afgaan op de redenering van de Duitse communisten weten we nu ook waarom: de Marxistisch-Leninistische Partei Deutschlands stelt namelijk voor om de “foute” beelden te vervangen. Door beelden van Lenin… Toffe pee, die Lenin, absoluut goeie kerel die nooit iets mis heeft gedaan… *kuch kuch* Het is maar dat je weet waar PVDA voor staat. Misschien dat ze hun grote leider Stalin voor kunnen stellen, ook zo’n voorbeeldfiguur…

Verkiezingen komen eraan!
Wat de man in de straat al bijna een jaar aan het zeggen is lijkt er stilaan te komen. Na “informele” gespreksrondes met de verschillende partijen weet Paul Magnette te melden dat de Vivaldi-coalitie dood en begraven is omdat noch CD&V noch OpenVLD het zouden zien zitten om met Ecolo en Groen in een door rood geleide regering zonder NV-A te gaan zitten. Enige opties die overblijven zijn een regering met NV-A maar dan zonder OpenVLD – want anders zou het voor de PS weer te rechts zijn – of nieuwe verkiezingen. MR die hun blauwe OpenVLD vrienden in de kou laat staan tot ze effectief blauw zien? Ecolo die een groen gezicht trekken en akkoord gaan om mee in een regering met NV-A te zitten? Ja, wij gokken ook op nieuwe verkiezingen maar in het kader van bezigheidstherapie mag Sophie Wilmes het nog eens proberen!