25 juni 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

Week van Waanzin (7)

Met verwondering kijken we naar wat de voorbije week in de media kwam

Black Lives Matter… maar niet allemaal even veel
Sinds de dood van de zwarte (mogen we dat nog wel zeggen?) druggebruiker George Floyd door politiegeweld is “het kot” te klein in Amerika. Ondanks dat de betrokken agenten ontslagen zijn en de verantwoordelijke voor de dood van de man zelfs in de cel zit te wachten op een veroordeling voor doodslag zijn in verscheidene staten demonstraties uitgemond in geweld en plunderingen, gevolgd door oproepen voor… nog meer demonstraties. Het gaat zo ver dat het “antiracisme” overwaait naar Europa met zelfs betogingen in België en Nederland en rellen in Parijs. “Black Lives Matter!”, weet je wel? En dat zou dan alles maar moeten goedpraten, dat heelder steden in vuur en vlam staan, dat winkels leeggeplunderd worden en dat extreemlinkse protesteerders oproepen tot geweld tegen de politie. Onze media doen goed mee in het rapporteren hierover want “het is allemaal de fout van Trump”. Althans, dat is de teneur. Dat in Las Vegas een politieagent is neergeschoten bij protest tegen politiegeweld kreeg nog net een kleine vermelding op HLN. Dat een eveneens zwarte 77-jarige gepensioneerde politieagent in Missouri vermoord is geworden tijdens de rellen aldaar door plunderende relschoppers én dat zijn dood zelfs gelivestreamd werd op Facebook is dan weer nergens te vinden op onze mainstream media. Black Lives Matter? Sommige blijkbaar meer dan andere… en onze mainstream media blijven volhouden dat ze neutraal rapporteren over het nieuws…

Weg met die standbeelden!
Volgend op het wereldwijde protest tegen politiegeweld en racisme is in België een petitie gestart voor het verwijderen van standbeelden van Leopold II, de voormalige Belgische koning en oprichter van Congo-vrijstaat die ondanks nooit in het land geweest te zijn ginds een bewind neerpootte dat volgens mainstream media resulteerde in de dood van miljoenen Congolezen (dat het niet zo zwart/wit was als zo vaak wordt beweerd kan je o.a. hier lezen). Dat kolonisatie tegenwoordig negatief bezien wordt en de Westerse wereld daardoor constant op zijn knieën voor vergiffenis moet vragen voor alle leed in de wereld zijn we al wel even gewoon maar waarom standbeelden plots allemaal afgebroken zouden moeten worden snappen we niet echt. Twee anonieme tieners die uit zichzelf denken aan Leopold 2 en Congo-vrijstaat in navolging van het gedoe omtrent George Floyd in de VS en daarom een petitie tegen de standbeelden beginnen? Geloof je het zelf? Dat PVDA er als de kippen bij was valt vooral niet op…

Dat voor de kolonisatie de Arabieren een mega-handel in Afrikaanse slaven hielden, of dat de meeste Afrikaanse landen er sinds hun onafhankelijkheid met hun eigen leiders niet echt veel op vooruit zijn gegaan ondanks tientallen jaren en miljarden van ontwikkelingshulp vergeten we maar al te graag want dat zou ons schuldgevoel mogelijk verminderen. Of wat denken we van de Egyptische piramides en Azteekse tempels? Misschien ook afbreken? Die beschavingen keken immers ook niet op een mensenrecht meer of minder? Daar moet niemand iets over zeggen natuurlijk want dat kunnen we niet in de schoenen van onze Westerse wereld schuiven.

Verscheidene beelden werden ondertussen al beklad met rode verf of zelfs in brand gestoken door vandalen, en meer dan 16.000 mensen zouden de petitie getekend hebben slechts enkele uren na publicatie. “Mea Culpa” blijft dus duidelijk een hot topic in het Westen (inclusief België), en het is misschien een idee dat er geen standbeelden meer gemaakt worden want welke “grote namen” uit de geschiedenis hebben naar huidige normen geen bloed aan hun handen? Lenin? Stalin? Napoleon? Alexander De Grote? Dat beeldende kunstenaars zich dan gaan moeten beperken tot andere kunstenaars zal dan mogelijk wel weer kritiek krijgen van de (gesubsidieerde) cultuursector want dat betekent natuurlijk vermindering van inkomsten. Een schuldgevoel is goed, maar niet als het aan de portemonnee komt!

Alle mensen tellen voor CD&V, behalve de kiezers van Vlaams Belang
Hendrik Bogaert, kamerlid en voormalig kandidaat-voorzitter van CD&V, liet de voorbije week een bommetje vallen: het is tijd om het cordon sanitaire tegenover Vlaams Belang en PVDA op te heffen. Zijn redenering hiervoor is dat bijna 1 op de 3 Vlamingen kiezen voor deze partijen en het constant blijven negeren van deze kiezers zou wel eens gevaarlijker kunnen zijn dan gedacht. Dat dit onmiddellijk moet zorgen voor coalitievorming met deze partijen is een compleet andere zaak, voor hem gaat het puur over “de mogelijkheid”, iets dat zijn mede-toppers bij de CD&V duidelijk niet konden smaken. Daarbij gaat de prijs voor meest hypocriete uitspraak van de week naar kamerlid Sammy Mahdi die op Twitter meldde dat artikel 1 van CD&V stelt dat “Elke mens telt” en er daarom geen discussie kan zijn over het laten vallen van de cordon sanitaire tegenover het Vlaams Belang. Waarbij we ons afvragen of hij beseft dat hij hiermee zélf dit artikel 1 overtreedt want Vlaams Belang-kiezers tellen dus duidelijk NIET mee voor hem.

Daarnaast valt het eveneens op dat geen enkele van de eminenties van CD&V die in gingen tegen de heer Bogaert ook maar een woord lieten vallen over PVDA. Blijkbaar zijn ze dat vergeten of hebben ze geen probleem om te regeren met Stalinisten? Immers, Stalin was doorheen de geschiedenis toch zo’n toffe peer dat zijn volgers echt wel goed volk moeten zijn, nee?

De overheid heeft blijkbaar meer dan genoeg geld?
Om de economie terug in gang te krijgen na de maandenlange lockdown heeft de Superkern een akkoord gemaakt voor allerlei maatregelen. De BTW in de horeca gaat naar 6%, niet om de prijzen te doen dalen en consumptie te doen stijgen, maar om de marges in de sector te doen verhogen ten koste van de inkomsten van de overheid. Leefloners, mensen met een beperking en mensen die recht hebben op een inkomensgarantie voor ouderen krijgen wat extra geld (geen idee waarom). Iedereen gaat 10 ritten gratis met de NMBS kunnen rijden en eveneens gratis hun fiets mee kunnen nemen (wederom: waarom?). Verder krijgen de OCMW’s extra steun en is men nog aan het kijken voor de toekenning van een zogenaamde “consumptiecheque” van 300 euro die werkgevers belastingvrij en 100% aftrekbaar uit kunnen delen aan hun werknemers zodat die zich nog eens goed kunnen laten gaan qua goederen en diensten in de horecasector, de cultuursector enz. alsof deze laatste nog niet genoeg subsidies krijgt. Het geld kan blijkbaar niet op bij de overheid… of is het misschien dat geld dat onterecht is uitgekeerd dat ze alweer willen uitdelen?

Ondertussen laat een zelfstandig ondernemer weten dat hij na 40 jaar stopt met werken voor Justitie want ze betalen zijn facturen niet. Commentaar van Justitie op de zaak: “leveranciers met openstaande facturen moeten blijven moeite doen om ze betaald te krijgen. Anders verjaren ze.” Misschien dat het een idee is dat we zo ook gaan redeneren in verband met het betalen van onze belastingen? “De overheid moet blijven moeite doen om de belastingen betaald te krijgen, anders verjaren ze”