22 juni 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

Week van Waanzin (4)

Met verwondering kijken we naar wat de voorbije week in de media kwam

Vivaldi komt eraan!
Als het van Paul Magnette afhangt hebben we eind september een nieuwe regering! Hoera! Klein detail: tenzij de NV-A zijn constitutionele eisen laat vallen zal het zonder de NV-A zijn. En gezien de partij dat voor de regering Michel-I al had gedaan weten we natuurlijk hoe groot de kans daarop is, zeker met een Vlaams Belang dat in de nek van NV-A zit te hijgen. Hou u dus maar al klaar voor een Vivaldi-coalitie (mits CD&V toehapt – en hun geschiedenis kennende zit die kans er dik in) waarbij we in Vlaanderen een gigantische belastingtsunami voorgeschoteld gaan krijgen onder de noemer “Corona-crisis” en “klimaatbeleid” waarna in 2024 de hele pers en traditionele partijen weer van hun stoel kunnen vallen als bij de volgende verkiezingen (we gaan er even van uit dat een nieuwe regering het tot dan zou uithouden) NV-A en Vlaams Belang een absolute meerderheid halen in het noorden van het land. En wat dan? Nog maar eens zeggen dat “we de stem van de kiezer gehoord hebben”? Of alle Waalse partijen samen in een regering met wat er aan Vlaamse kant voor de rest nog overschiet om toch maar federaal nog een coalitie te kunnen maken? Ach ja… Magnette heeft zelf ook al gezegd dat mochten de onderhandelingen niet lukken we altijd nog vervroegde verkiezingen kunnen hebben, dan kan dat scenario van mensen die van hun stoel vallen iets eerder gebeuren.

Vivaldi komt eraan! Deel 2
Zoals naar goede gewoonte, volgde op de uitspraken van Paul Magnette natuurlijk een reactie van Groen, de groene jongens en meisjes kunnen natuurlijk niet achterblijven! Gesteund door de recente “overwinning” om kinderen in Griekse migrantenkampen naar België te halen liet Wouter De Vriendt het volgende optekenen in Knack: “Alleen Vivaldi-coalitie kan België van crash behoeden”. Volgens De Vriendt is het super dat NV-A en Vlaams Belang geïsoleerd stonden en het als enigen niet zagen zitten om niet-begeleide kinderen naar ons land te brengen om later de rest van de familie via “familiehereniging” te laten overkomen. En zo moet het nog verder natuurlijk, want “Het Vivaldi-project is de enige optie die we nog hebben als we de crash van ons land in 2024 willen voorkomen. Als de negativiteit overheerst, komen de separatistische partijen aan zet”. Persoonlijk denken we dat De Vriendt het verschil tussen oorzaak en gevolg nog eens uitgelegd moet worden. Met alle Vlaamse kleine flutpartijen samen zitten onder de brede schouders van PS en MR zou wel eens de oorzaak kunnen worden dat NV-A en Vlaams Belang in 2024 een absolute meerderheid verkrijgen in Vlaanderen.

Het DNA van Vlaanderen! Maar niet echt…
VRT journalist Ivan De Vadder en marktonderzoeker Jan Callebaut hebben een nieuws boek voorgesteld, genaamd “Het DNA van Vlaanderen”, waarin ze 10 jaar onderzoek naar de politiek in Vlaanderen samenvatten in opdracht van de VRT. Wereldschokkend nieuws is dat die 10 jaar onderzoek heeft blootgelegd dat de traditionele partijen serieus in elkaar gezakt zijn en dat dit komt doordat hun programma’s niet meer aanleunen bij wat de Vlaming wil. Tiens, dat hadden we écht niet door, daar zouden we toch ook wel tien jaar onderzoek voor moeten doen… Maar waar kijkt de Vlaming dan wél naar uit? Wel, dàt is de echte grap van het boek: een combinatie van Groen met… NV-A. Groen dat dus na tientallen klimaatmarsen en maandenlange ophemeling langs alle kanten in de pers al begon te dromen van het premierschap voor Kristof Calvo en uiteindelijk eindigde met slechts een kleine winst bij de laatste verkiezingen zou zijn wat de Vlaming wil, gecombineerd met de NV-A waar men met moeite de fantasieën van de (neocommunistische) “watermeloen” kan aanhoren? En voor die conclusie is er dus tien jaar onderzoek gedaan op kosten van de openbare omroep. Wat was dat ook alweer, dat er niet meer bespaard kan worden bij de VRT?

Zelfs over cultuur kunnen ze niet degelijk rapporteren!
We willen even meegeven dat het niet allemaal politieke kommer en kwel moet zijn, ook op gebied van film blijken sommige mainstream media nogal eens de bal te missen. Zo heeft HLN een lijst opgesteld met blockbusters die je dit jaar zeker nog mag verwachten en wat vinden we daarin terug? Spongebob Squarepants! Ok, misschien dat voor de kinderen Spongebob zeer populair is maar om dat nu een “blockbuster” te noemen? Hetzelfde vinden we trouwens van The Purge 5… wat is er “blockbuster” aan een vijfde deel van een B-horrorfilm serie die met elke episode slechter wordt? Of wat dacht je van Jungle Cruise (gebaseerd op een ritje van een Disney pretpark – klinkt als absolute must-see!) die volgens HLN op 30 juli in de bioscoop zal, maar officieel is uitgesteld tot 30 juli… 2021! Hetzelfde geldt ook voor Venom 2 welke in het HLN-universum op 30 september hier te zien zal zijn, terwijl de rest van de wereld toch echt gaat moeten wachten tot 25 juni volgend jaar! Wat vinden we NIET terug in het lijstje? Tenet van Christopher Nolan welk op 22 juli zou moeten verschijnen. De nieuwste film van de regisseur achter toppers zoals de laatste Batman-trilogie, Dunkirk en Inception komt met een film waar – zoals gewoonlijk – nog weinig over bekend is behalve dat het te maken lijkt te hebben met spionage, tijdreizen en het mogelijk stoppen van een derde wereldoorlog. Maar voor HLN is dat duidelijk niet “blockbuster” genoeg, dus nog even wat namen van de cast laten rollen: Robert Pattinson, Michael Caine, Aaron Taylor-Johnson (Avengers), Kenneth Branagh, Fiona Dourif (The Blacklist) en John David Washington (BlacKkKlansman). Nog steeds geen hoog genoeg “blockbuster”-gehalte?

Nederlandse NOS wil zoveel mogelijk vrouwelijke allochtonen aan het woord!
Deze week rapporteerde Geenstijl dat de Nederlandse NOS in haar berichtgeving actief profileert op geslacht en etniciteit. Met andere woorden: hoe meer programmamakers allochtonen op een positieve manier in beeld brengen, hoe meer punten ze krijgen, en als het vrouwen zijn dan krijgen ze nog een extra bonus! Om dit te promoten wordt er maandelijks een “Divibokaal” uitgereikt en hebben alle redactiemedewerkers een database ter beschikking met daarin een hele lijst mensen die zijn geregistreerd op geslacht en etniciteit. Autochtone Nederlanders vind je niet terug in de database, maar als je op zoek bent naar een Libanese vrouw of een Marokkaanse man, no problemo! En om de zaken helemaal “politiek correct” te maken wordt er in de database zelfs niet gesproken over afkomst of etniciteit maar “Diversiteit”. Zoek dus niet naar iemand met Turkse afkomst of achtergrond, maar Turkse “diversiteit”. Hoe ver is het gekomen dat een staatsomroep zijn medewerkers aanzet om vooral te focussen op (positieve) nieuwtjes omtrent mensen met allochtone achtergrond? Neutrale journalistiek is duidelijk ver te zoeken, en dit doet natuurlijk de vraag oproepen of de VRT misschien een gelijkaardige database heeft.

Neutrale journalistiek niet te vinden bij VRT
Zoals je hierboven kan lezen kwam de Nederlandse staatsomroep deze week in problemen omtrent hun “niet zo”-neutrale nieuwsrapportering, dus kan de VRT natuurlijk niet achter blijven. Zo wist Sceptr te melden dat de VRT nieuwsredactie blijkbaar weigerde om te rapporteren over het beroep dat Theo Francken gewonnen heeft omtrent de zaak van het Syrische gezin dat naar België wou komen. Als toenmalig Staatssecretaris voor Asiel werd Francken voor de rechter gedaagd door de familie met hulp van de PVDA en in eerste aanleg werd België veroordeeld voor het betalen van een dwangsom zolang de Syriërs geen asiel verkregen. Francken hield het been echter stijf en uiteindelijk is de zaak vorige week voor het Europees Hof voor de Rechten van de Mens verschenen waarbij Francken over de gehele lijn gelijk kreeg. Gedurende de hele tijd werd er meer dan genoeg aandacht besteed vanuit de VRT nieuwsredactie aan de hele zaak totdat de uitspraak kwam… Geen woord werd hierover door de VRT gerapporteerd, en toen een anonieme kijker hierover klacht neerlegde bij de VRT ombudsman bleek dat die zélf de nieuwsredactie hierop had aangesproken maar dat ze het blijkbaar niet de moeite vonden om gevolg te geven aan zijn vraag. Mocht Francken de zaak verloren hebben, zou de VRT hier dan wél over gerapporteerd hebben? We nemen aan van wel, maar het is weer maar al te duidelijk dat men bij de VRT nieuwsredactie neutraliteit niet echt hoog in het vaandel draagt…

Belgische textielsector niet goed genoeg voor Belgische mondmaskers
De Vlaamse textielsector is wereldwijd gekend, maar blijkbaar niet goed genoeg bevonden door Belgische minister van Defensie, Philippe Goffin (MR) om ons te voorzien van mondmaskers. De regering-Wilmes heeft immers besloten om in zee te gaan met een Luxemburgse postbusfirma geleid door een Jordaanse zakenman, een Franse restauranthouder en een Frans-Italiaanse voetbalmakelaar met een netwerk in Afrika. Zelfs de Staatsveiligheid stelt zich hier vragen bij maar minister Goffin is blijkbaar in volle vertrouwen dat de 15 miljoen mondmaskers geleverd gaan worden voor de “spotprijs” van 40 miljoen euro. Indien niet: het is niet de eerste keer dat de Belgische regering opgelicht wordt, dus een keer meer of minder maakt ook niet uit. We kunnen in ieder geval zeggen dat we niet de enigen zijn want ook de Nederlandse overheid is erin geslaagd miljoenen slechte mondmaskers te kopen. En als de Nederlandse overheid in de zak gezet wordt, dan geeft dat ons een vrijgeleide om hetzelfde te doen, niet?