22 juni 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

Week van Waanzin (11)

Met verwondering kijken we naar wat de voorbije week in de media kwam

Waalse politici hebben effectief liggen slapen
Vorige week vroegen we ons reeds af of pers & politici niet hadden opgelet tijdens de Vlaamse regeringsvorming gezien de ophef omtrent de uitspraken van Gwendolyn Rutten dat NV-A zowel OpenVLD als CD&V gevraagd had om samen met Vlaams Belang een regering te vormen, en deze week blijkt: men heeft inderdaad aan het slapen geweest! PS kopstuk Elio Di Rupo is totaal verrast en weet te melden dat als NV-A effectief met Vlaams Belang wil samenwerken het “volstrekt ondenkbaar is om nog samen met hen in een regering te stappen.” Het perfecte excuus dus om niet met NV-A in een federale regering te stappen terwijl men zelf de “schuld” hiervoor niet hoeft te torsen en PS-Kamerfractieleider Ahmed Laaouej heeft al OpenVLD, CD&V en MR gevraagd “een echt democratisch front te vormen om extreemrechts terug te dringen”. Met andere woorden: cordon sanitaire uitbreiden naar NV-A en als dusdanig volgens de laatste peilingen 50% van de Vlaamse kiezers compleet negeren.

De Klucht der Regeringsvorming
Terwijl de PS dus uit alle macht probeert duidelijk te maken dat ze niet willen samenwerken met de NV-A, maar dat dit niet aan hun ligt, zitten de Drie Koningen (George-Louis Bouchez van MR, Joachim Coens van CD&V en Egbert Lachaert van OpenVLD) ondertussen kinneke Jezus (Conner Rousseau van sp.a) op te vrijen in de hoop dat deze zonder papa’s Di Rupo en Magnette mee komt spelen. Dat is: als ze natuurlijk niet onder elkaar aan het vechten zijn omtrent een aanpassing van de abortuswetgeving die duidelijk absolute prioriteit is op dit moment. Het zou het begin kunnen zijn van een verhaal uit het Nieuw Testament van België ware het niet dat het zo’n triestig schouwspel is.

De Politieke Correctheid blijft doorslaan
We hebben het al eerder aangegeven dat de politieke correctheid doorslaat maar het einde is duidelijk nog niet in zich. Nadat eerder JongGroen een racisme bingo getweet had (lees: zelfs als je durft zeggen dat alle levens tellen, dat geschiedenis niet weggegooid moet worden en immigranten best Nederlands leren krijg je “bingo” en ben je een racist) kwam deze week op twitter weer heisa vanwege de nieuwste filmposter van… K3: Dans van de Farao! Ja, dat de drie meisjes zich vertonen met Egyptische kostuums vanuit de tijd van de farao’s kan toch écht niet! Dat is “culturele toe-eigening” en enkel Egyptische farao’s mogen zich de look van farao’s aanmeten! Het “positieve”: de twitteraarster in kwestie heeft duidelijk een minimale zelfkennis want ze noemt zich Elsjepelsje@frustratiefee… Misschien dat ze “sociale media” moeten omdopen naar “frustratie media”, kwestie van de juiste “eigenheid” van deze platformen duidelijk te maken?

Om het niet puur Belgisch te houden: in Nederland heeft Jesse Klaver van GroenLinks laten weten dat risicoanalyses racistisch zijn. Zo zou iemand die in een “diverse wijk” woont meer moeten betalen voor een autoverzekering omdat de kans op schade of diefstal daar groter is. Dat is echter racistisch volgens Klaver en die meerkost moet gedragen worden door ALLE verzekerden. Dus: alle premies omhoog om de kosten te coveren van diegenen die effectief aanspraak moeten maken op hun verzekering. De oorzaken aanpakken van die verhoogde kans op schade komt blijkbaar niet in Jesse Klaver op. We vragen ons verder af of het volgens Jesse Klaver ook niet discriminerend is dat rokers meer moeten betalen voor verzekeringen dan niet-rokers…

Ondertussen heeft de New York Times bekendgemaakt dat ze het woord “black” (voor zwarte medemensen) vanaf nu altijd met een hoofdletter gaan schrijven terwijl “white” (waarmee ze blanken aanduiden) met een kleine letter geschreven blijft. Als dusdanig zijn ze ervan overtuigd dat ze “respectvol zijn voor alle mensen en gemeenschappen”. Zéér belangrijke beslissing, duidelijk wereldnieuws…

In Brussel kunnen ze nog steeds geen deftig Nederlands
Ter gelegenheid van de 60e verjaardag van de Democratische Republiek Congo heeft de gemeente Elsene een gedenkplaat ingehuldigd. Op zich niets mis mee, ware het niet dat de Nederlandstalige tekst op de plaat abominabel slecht is. Zo denkt men in Elsene blijkbaar dat het niet de “Democratische Republiek Congo” is maar de “Democratische Republiek VAN Congo”. Verder heeft premier Sophie Wilmés de plaat “ingehuld”, spreekt men in Elsene blijkbaar over “het verjaardag” en is Christos Doulkeridis (Ecolo-Groen) Burgmeester in plaats van Burgemeester. Google Translate doet beter! Ondertussen zijn er al excuses gemaakt vanuit het stadsbestuur maarjah… daar koop je evenveel mee als de Congolezen met de spijtbetuigingen van Koning Filip… erger nog, er wordt een nieuwe – gecorrigeerde – gedenkplaat gemaakt die eveneens betaald moet worden… Misschien beter laten hangen als voorbeeld voor de toekomst “hoe het niet moet”?

Wallonië is communistisch volgens de Nationale Bank
Gouverneur Pierre Wunsch van de Nationale Bank heeft in het blad Louvains laten optekenen dat Wallonië niet zelfdragend is en dat we in 2021-2022 aan “70 procent openbare uitgaven in Wallonië” zitten. De man gaat zelfs nog verder: “Dat wil zeggen dat we dichter bij een communistisch regime dan bij een neoliberaal regime zitten”. De reactie van Di Rupo was tekenend, hij herinnert eraan dat de gouverneur van de Nationale Bank “ten dienste van het land staat, inclusief de drie gewesten”. Dat Wallonië op kosten van Vlaanderen eerder richting communisme gaat dan liberalisme is al lang geweten bij iedereen die verder dan zijn neus kijkt, maar dat wil niet zeggen dat men dat luidop mag ventileren.

Socialisten en Liberalen zijn ziek in zelfde bedje
Nadat Swissport vanwege de Coronacrisis failliet ging en daarmee 1.500 banen verdwijnen, heeft de Belgische regering een lening gegeven van 25 miljoen euro aan het eveneens noodlijdende Aviapartner. Ondanks dat bagage-afhandelaars volgens de Belgische wetgeving zonder problemen 3 maanden moeten kunnen overleven zonder inkomsten uit hun bedrijvigheid stonden na 1 maand Corona-crisis zowel Swissport als Aviapartner aan de deur van de regering te kloppen voor hulp. Swissport kreeg echter niets, en dankzij jarenlange steun vanuit socialistische en liberale hoek kreeg Aviapartner vlak na het faillissement van Swissport de gevraagde 25 miljoen van de Belgische staat. Dit ondanks dat Alexander De Croo had gezegd dat enkel bedrijven die solvabel en winstgevend waren vóór de coronacrisis op steun kunnen rekenen van de overheid. Echter, als er “vriendjes” mee geholpen kunnen worden is het natuurlijk een ander verhaal, de ministerraad heeft de lening goedgekeurd na voordracht van De Croo himself. Lees het hele verhaal hier met dank aan Jean-Marie Dedecker en mocht u achteraf zich nogal misselijk voelen kunnen we u dat absoluut niet kwalijk nemen.

Liberalen willen dat het werk enkel nog neergelegd kan worden… wanneer men niet werkt!
Zonder twijfel de grap van de week: Kathleen Verhelst, OpenVLD-politica en eveneens medezaakvoerder van Verhelst Bouwmaterialen & Logistics (blijkbaar hebben leden van de Kamer niet veel werk), vindt dat staken tijdens de week verboden moet worden. Zelf verwoordt ze het als volgt: “Wie wil staken of betogen, kan dat doen op een zaterdag. Of op een vakantiedag.”. Omtrent betogingen kunnen we haar redenering ergens wel volgen (alhoewel de straten van Brussel in het weekend dan wel héél gevuld gaan geraken), maar het lijkt dat deze mevrouw het idee achter staken niet echt begrepen heeft…