24 juni 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

Watchmen – Seizoen 1

In een alternatieve tijdslijn is de rassenstrijd in alle hevigheid uitgebarsten en staan blanke neonazi outlaws recht tegenover de goegemeente.

Onze opinie:
In een alternatieve tijdslijn is de rassenstrijd in alle hevigheid uitgebarsten en staan blanke neonazi outlaws recht tegenover de goegemeente. De laatste jaren lijken de zaken wat gekalmeerd, maar wanneer plots nieuwe aanslagen gepleegd worden door de aanhangers van Rorschach moet Sister Night op onderzoek uit en erachter zien te komen wie nu eigenlijk aan welke kant staat, wie te vertrouwen is, en wat het uiteindelijk doel is van de verscheidene bewegingen die tegen elkaar aan het vechten zijn.

Ok, (bijna) geen superkrachten in deze Watchmen televisieserie van Damon Lindelof (Lost) maar gewone mensen die gemaskerd “het kwaad” proberen te bestrijden met dat kwaad hier zijnde een bende extreemrechtse racisten die proberen de wereld te terroriseren onder de noemer van Rorschach. Ja, voor diegenen die de originele Watchmen film of de comics kennen is het even wennen want buiten enkele namen en het gegeven van een alternatieve geschiedenis zijn er geen overeenkomsten. Het hele racisme en Ku Klux Clan-gedoe is bij momenten een beetje té overheersend en lijkt teveel geënt op de “Black Lives Matter”-beweging, maar als je dat echter naast je kan neerleggen en probeert gewoon te kijken zonder dat in gedachten te houden dan krijg je wel een zéér sterke serie voorgeschoteld die je negen afleveringen lang aan het scherm kan kluisteren met top acteerwerk, goede beeldvorming en plotwendingen die je aanzetten om verder te blijven kijken. De cliffhanger op het einde van het seizoen zal echter voor eeuwig en altijd zo blijven, want Lindelof heeft al laten weten dat hij geen interesse heeft voor een tweede seizoen, ook al zou HBO een vervolg zeker zien zitten.

Watchmen  Action, Drama, Mystery | 60min | TV Mini-Series (2019) 8.1
Writer: Damon LindelofStars: Regina King, Yahya Abdul-Mateen II, Tom MisonSummary: Set in an alternate history where masked vigilantes are treated as outlaws and must embrace the nostalgia, Detective Angela Abar investigates the reemergence of a white supremacist terrorist group inspired by the long-deceased moral absolutist Rorschach.

Photos


See all photos >>