20 oktober 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

The Killer Inside Me

In deze enge thriller wordt een begripvolle plaatsvervangende sheriff getroffen door een "ziekte" die hem verandert in een gewelddadige psychotische moordenaar

In deze enge thriller wordt een begripvolle plaatsvervangende sheriff getroffen door een “ziekte” die hem verandert in een gewelddadige psychotische moordenaar

Onze opinie:
Lou Ford is een hulpsheriff in een klein stadje in Oklahoma gedurende de late jaren ’40. Hij is een pijler in de lokale gemeenschap maar wanneer zijn baas vraagt om prostituee Joyce Lakeland uit het dorp te zetten worden de zaken toch wat moeilijker dan verwacht. Zijn gewelddadige seksuele gevoelens nemen over en de twee geraken in een soort van relatie die leidt tot een plan om de stad te verlaten en tegelijkertijd nog wat geld achterover te slaan. Echter, Lou besluit om die plannen toch wat aan te passen, vermoordt Joyce en doet het voor alsof zij en de zoon van Chester Conway, de grote man in het stadje, elkaar gedood hebben.

De lokale Officier van Justitie gelooft echter weinig van de idee van een dubbele moord en terwijl Lou probeert de fouten die hij gemaakt heeft te herstellen beginnen de lijken zich op te stapelen.

The Killer Inside Me is gebaseerd op het boek van Jim Thompson uit 1952 dat nogal wat ophef maakte destijds. In 1976 was er reeds een film gemaakt op basis hiervan met Stacey Keach in de hoofdrol maar deze slaagde er nooit in om echt brokken te maken. Verscheidene andere pogingen werden eveneens gedaan maar nooit afgewerkt tot nu deze film van Michael Winterbottom uit 2010 dus.

De film noir opzet werkt tot op een zeker punt maar spijtig genoeg niet helemaal. Het acteerwerk is zeer goed en de cast doet zijn best om alles realistisch te houden, maar er zit gewoonweg niet genoeg diepte in het script om ervoor te zorgen dat we effectief iets zouden geven omtrent wat er op het scherm aan de gang is. Op het eerste zicht heeft de The Killer Inside Me wel heel wat gelijkenissen met American Psycho maar hij mist wel “iets” om een echte klassieker te kunnen worden. Wat dat “iets” is kunnen we echter moeilijk omschrijven.

Wat overblijft is een nogal trage thriller met wat gratis over de top geweld en de naakte kont van Jessica Alba. Leuk, maar nu ook weer niet iets om lang te onthouden. De nieuwste verfilming van het gelijknamige boek uit 1952 en wederom geen film die brokken maakt. Voor zulk een ophefmakend verhaal zou je toch meer verwachten.