10 april 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

The Box

Een echtpaar moet een besluit nemen: drukken ze een knop in wat hen een miljoen dollar oplevert maar waarmee een volslagen vreemde de dood vindt of doen ze het niet?

Een echtpaar moet een besluit nemen: drukken ze een knop in wat hen een miljoen dollar oplevert maar waarmee een volslagen vreemde de dood vindt of doen ze het niet?

Onze opinie:
Virginia 1976. Norma Lewis is een leerkrachte die samenleeft met haar man Arthur, die bij de NASA werkt en probeert in het astronautenprogramma te geraken, en hun zoon Walter. Alhoewel ze een redelijk deftig leven hebben zijn hun financiën niet de beste en ze leven van loonbrief naar loonbrief totdat op een ochtend nabij Kerstmis iemand op de deurbel drukt en een pakje achterlaat op de stoep met een briefje waarin staat “Mister Steward” langs zal komen om het uit te leggen. In het pakje is een doos met een grote rode knop en wanneer de gruwelijk verminkte Arlington Steward arriveert legt hij Nora uit dat als de knop ingedrukt wordt iemand anders in de wereld – die zij niet kennen – gedood zal worden. In ruil krijgen zij 1 miljoen dollar…

Richard Kelly, de man die golven maakte met Donnie Darko en daarna bijna zijn carrière tot einde zag komen met de ramp genaamd Southland Tales, komt terug bij de levenden met The Box. Kelly blijft trouw aan zijn rare manier van vertellen maar deze keer krijgen we een simpel opgezet verhaal dat hij vergroot tot een meesterstuk met personages die emoties naar voren brengen en waar je effectief om geeft. Het tempo is traag en de dialogen bij momenten gewoonweg raar, net zoals de plot, maar het komt allemaal mooi samen, ook al blijven veel vragen op het einde onbeantwoord.

Als je er niet mee inzit om een compleet bizarre film te bekijken dan is The Box zeker aan te raden. Niet de dagdagelijkse actiefilm or thriller, maar zeker en vast een schitterende film.