10 april 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

The Avengers

Een reeks superhelden, zoals Iron Man, de Incredible Hulk, Captain America, vormen een team om de wereld van de ondergang te redden

Een reeks superhelden, zoals Iron Man, de Incredible Hulk, Captain America, vormen een team om de wereld van de ondergang te redden

Onze opinie:
In de film Thor kregen we op het einde te zien hoe Loki in de oneindige abyss naar zijn dood viel. Goden gaan echter niet zo makkelijk naar het hiernamaals en hij slaagt erin om te overleven en zelfs vriendjes te maken met een buitenaards ras genaamd Chitauri. Zij geven hem de opdracht om de Tesseract te pakken te krijgen. Deze krachtige energiebron was tijdens de 2e Wereldoorlog door Captain America buitgemaakt op de Nazis voordat hij in de oceaan crashte. S.H.I.E.L.D. heeft ondertussen zowel Captain America als de Tesseract terug kunnen vinden met de hulp van Iron Man en is sindsdien aan het onderzoeken hoe ze dit kunnen gebruiken als een bron van schone energie. De Chitauri hebben dit ding echter nodig om te kunnen ontsnappen uit hun dimensie en ons universum te veroveren. Loki wordt dus hiervoor naar Aarde gestuurd en in ruil voor een succesvol einde te breien aan zijn missie zal hij over onze blauwe planeet mogen heersen.

Het duurt niet lang voor Nick Fury om te begrijpen dat Loki’s aankomst op aarde geen goede zaak is dus besluiten hij en S.H.I.E.L.D. agent Phil Coulson om het “Avengers” initiatief te activeren welk enkele van de grootste helden in het universum samen brengt; Tony Stark, de miljardair die een eenmansleger wordt zodra hij zijn Iron Man pak aantrekt, Steve Rogers, de genetisch aangepaste supersoldaat die bekend staat als Captain America, Thor, de echte dondergod met zijn machtige hamer, S.H.I.E.L.D. agente Natasha Romanoff die expert is in vechtsporten en ondervragingen en de naam Black Widow draagt, Clint Barton, de beste schutter op de planeet en ook wel gekend als S.H.I.E.L.D. agent Hawkeye, en als laatste maar zeker niet de minste; wetenschapper Bruce Banner die na een overdosis gammastraling telkens hij kwaad wordt verandert in de HULK.

Echter, dit zijn zeer individueel ingestelde personen met eigen ego’s die nooit samengewerkt hebben, nooit samen getraind hebben, en er zelfs nooit over gedacht hadden om als team op te treden. Zullen ze erin slagen om meer te worden dan de som van hun individuele eigenschappen en een ogenschijnlijk onverslaanbare vijand het hoofd kunnen bieden?

Natuurlijk! Het gaat hier nog steeds over een superhelden film en het zouden nogal miserabele superhelden zijn als ze op hun kont kregen, niet? Maar dat maakt eigenlijk niet uit, wat belangrijk is is hoe het doel behaald wordt en we zijn al een hele tijd onderweg. Marvel heeft The Incredible Hulk, Iron Man, Iron Man 2, Thor en Captain America: The First Avenger uitgebracht vooraleer ons The Avengers te brengen, de explosieve finale van deze films welke enkele van de meest iconische personages uit Marvels universum samenbrengt. Als dusdanig waren de verwachtinge dan ook hooggespannen. Net zoals The Avengers zelf moest de film beter zijn dan de individuele films die eraan voorafgingen, 1 + 1 is 3. En dus is de vraag: is Marvel hierin geslaagd?

Jawel! De all-star cast doet excellent werk om hun comic personages tot leven te brengen, elke individuele held krijgt genoeg tijd om het scherm om zijn (of haar) belang in het verhaal naar voren te brengen, en de actiescenes zijn gewoon “groots”. En om het helemaal goed te maken is er ook nog wat humor aanwezig zonder dat deze kinderachtig of al te camp overkomt. Vooral de reactie van de Hulk wanneer Loki een heel epistel tegen hem begint te declareren zal voor eeuwig in mijn geheugen gebrand staan als een van de meest hilarische dingen die ik ooit gezien heb!

Joss Whedon bewijst dat hij de perfecte regisseur is voor een spektakel zoals The Avengers en hij is eveneens de eerste regisseur die erin slaagt om de Hulk een interessant personage te maken. Hij deed het zelfs zo goed dat de interesse in de Groene Reus groter is dan ooit. Als er dan toch kritiek gegeven moet worden, dan is dat vooral dat terwijl je de film aan het kijken bent je constant de woorden NOG MEER en NOG IMMENSER in je hoofd hoort. Een beetje zoals wanneer je een goed nummer hoort, je het volume zo hoog zou willen zetten dat je hoofd ontploft.

The Avengers (2012) Action, Adventure, Sci-Fi | 143min | 4 May 2012 (USA) 8.0
Director: Joss WhedonWriter: Joss Whedon, Zak PennStars: Robert Downey Jr., Chris Evans, Scarlett JohanssonSummary: Nick Fury is the director of S.H.I.E.L.D., an international peace-keeping agency. The agency is a who's who of Marvel Super Heroes, with Iron Man, The Incredible Hulk, Thor, Captain America, Hawkeye and Black Widow. When global security is threatened by Loki and his cohorts, Nick Fury and his team will need all their powers to save the world from disaster which is formed by Loki and his team Written by WellardRockard

Photos


See all photos >>