27 oktober 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

The Amityville Horror

Deze griezelige remake van de horrorfilm uit 1979 vertelt het verhaal van de familie Lutz wiens nieuwe huis een bloedstollend verleden blijkt te hebben

Deze griezelige remake van de horrorfilm uit 1979 vertelt het verhaal van de familie Lutz wiens nieuwe huis een bloedstollend verleden blijkt te hebben

Onze opinie:
Een jaar nadat Ronald DeFeo besloot om zijn familie een kopje kleiner te maken omdat “stemmen in het huis” hem dwongen dit te doen verhuizen George en Kathy Lutz met hun kinderen naar hun nieuwe woning in Amityville.

De dingen lijken niet beter te kunnen en dit ook effectief zo wanneer George constant slechtgehumeurd rond begint te lopen en dochter Jodie’s ingebeelde vriendje de babysitter molesteert. Het duurt niet lang voordat Kathy doorheeft dat het huis zo goedkoop was voor een reden, maar heeft ze nog tijd om haar familie te redden?

Er zijn de laatste jaren remakes gemaakt van verscheidene cult horror films en Dawn of the Dead en The Texas Chainsaw Massacre zijn enkele voorbeelden van hoe je zoiets goed kan doen. The Amityville Horror past echter niet in dit rijtje. Waar het origineel goed genoeg was om een hele reeks sequels te garanderen lijkt deze remake teveel op een spin-off van een standaard “bezeten huis”-film en te weinig op een hommage aan een cult klassieker. Als je niet beter weet zou je zelfs nog kunnen denken dat The Amityville Horror een remake kan zijn van Poltergeist of een sequel van Hide&Seek.

Ryan Reynolds doet wel zijn best maar tegen dat de film halfweg is valt alles uiteen. De cast doet niet veel meer dan rondkijken als een koe naar een trein en de regisseur, Andrew Douglas die nog maar 1 film voor deze gemaakt had, slaagt erin om alle opgebouwde spanning te laten wegebben dankzij een hoop onnodige scenes die het verhaal enkel maar trager doen verlopen.

Al bij al een middelmatige horror film die evengoed een andere titel had kunnen hebben