18 oktober 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

The 4400 – Seizoen 4

De Promicin-oorlog groeit wanneer de raadselachtige Jordan de krachtige medicatie aan het volk levert in zijn zoektocht naar een betere wereld

De Promicin-oorlog groeit wanneer de raadselachtige Jordan de krachtige medicatie aan het volk levert in zijn zoektocht naar een betere wereld

Onze opinie:
In seizoen 4 van The 4400 gaan we verder met het verhaal van de 4400 die teruggekeerd zijn naar de Aarde vanuit de toekomst. Jordan Collier, die de wereld wil veranderen, heeft op het einde van het derde seizoen de stof promicine voor de hele mensheid beschikbaar gemaakt waardoor iedereen speciale gaven kan krijgen maar dan wel met als addertje onder het gras dat slechts 50% van de mensheid effectief tegen promicine kan. De overheid heeft dan ook besloten om alle promicine-gebruik te verbieden maar dat is niet echt zo simpel met het middel vrij op de markt. NTAC doet zijn best om alles onder controle te houden maar wordt stilaan overrompeld door nieuwe zaken van mensen die gaven beginnen te ontwikkelen.

Shawn, die in coma was geraakt in seizoen 3, ontwaakt nadat hij van Kyle Baldwin een spuit promicine ingespoten krijgt en besluit na een tijdje om in de politiek te stappen en zo een “aanvaardbaar alternatief” te vormen voor Jordan Collier. Kyle heeft ondertussen ook promicine-spuit genomen en zijn nieuwe gave zet hem ertoe om zich aan te sluiten bij Collier en de 4400-beweging om te vormen tot een meer religieus-getinte beweging.

Dit en veel meer krijgen we te zien in de 13 afleveringen van seizoen 4 die telkens weer volgepakt zitten met verscheidene verhaallijnen die door elkaar lopen en goed zijn voor per episode 40 minuten entertainment van de hoogste plank!

Als je de vorige seizoenen nog niet gezien hebt is het ten zeerste aangeraden om deze eerst aan te schaffen, mensen die deze reeds hebben zullen in ieder geval nog meer plezier beleven dan voorheen met dit vierde. Enkel is het zeer spijtig dat dit het laatste seizoen zal zijn want de cliffhanger op het einde geeft honger naar meer!