Supernatural – Seizoen 7

Supernatural – Seizoen 7

Seizoen 6 van Supernatural eindigde met een Castiel die alle zielen uit het vagevuur in zich opneemt en daardoor evenveel kracht heeft als God en zich als zodanig begint te gedragen. Hij had echter beter de kleine lettertjes gelezen, want uiteraard is hij God niet en dus kost het hem moeite om met die taak om te gaan, waarmee we meteen in het begin van seizoen 7 terechtkomen waarin de broertjes Winchester moeten omgaan met een doorgedraaide Castiel, om vervolgens te merken dat de muur in Sams brein compleet weg is en hij op zijn beurt doordraait omdat Lucifer hem constant irriteert.

Naast het opsporen en doden van allerlei monsters wordt er dit seizoen ook een nieuwe vijand geintroduceerd: de Leviathan, wezens die door God zijn opgesloten in het vagevuur maar die nu dankzij Castiel vrij rondwaren op aarde en allesbehalve leuke plannen hebben met de mensheid. En aangezien niemand ze ooit in het verleden is tegengekomen is er ook niets bekend over hoe ze gedood kunnen worden. Nog maar eens een “challenge” voor de broertjes Winchester!

Seizoen 7 van Supernatural is zowaar een van de beste uit de reeks omdat veel elementen op een verse manier gecombineerd worden en saaiheid vermeden wordt. De verhaallijn omtrent Lucifer en de engelen (inclusief Castiel) wordt mooi afgerond en komt toch nog regelmatig aan bod en het aloude monsterjagen wordt opnieuw opgerakelt om wat afwisseling te brengen. Centraal dit seizoen staat evenwel de nieuwe vijand. Tel daarbij de nodige humor alsook links naar allerlei andere bekende series en films, en je hebt zowaar een van de beste series van het moment te pakken!

Ieder ander zou al snel het gevoel krijgen dat elementen opnieuw gebruikt worden, maar maker Eric Kripke slaagt er wonderwel in om het geheel te allen tijde geloofwaardig en verfrissend te houden. We kunnen maar één ding besluiten: als je niet afkerig staat tegenover bovennatuurlijke verschijnselen, dan is Supernatural zonder twijfel de beste tv-serie die er op dit moment te zien is en seizoen 7 combineert zowat alle elementen die de show tot op heden zo’n succes maken!

Het zevende seizoen van Supernatural combineert de beste elementen uit voorbije seizoenen zonder dat het te veel als herkauwen aanvoelt en hij introduceert ook een nieuwe vijand. Verplicht voer voor de fans en een dikke aanrader voor de rest!