Star Wars: The Clone Wars – Seizoen 1

Star Wars: The Clone Wars – Seizoen 1

Tussen “Star Wars: Episode II – Attack of the Clones” en “Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith” zit er een gat van drie jaar oorlog voeren. Drie jaar gevechten die nooit vertoond zijn aan het grote publiek. Tot nu.

In deze geanimeerde serie krijgen we verscheidene gevechten te zien tussen de Jedi en het Kloonleger van de Republiek aan de ene kant en de Separatisten onder de leiding van Count Dooku, zijn moordenaar Asajj Ventress en Generaal Grievous aan de andere kant.

We krijgen 22 episodes gevuld met spetterende aktie en alhoewel de episodes slechts 23 minuten per stuk duren wat de totale tijd nogal kort houdt, slaagt het geheel er wel in om een zeer goed verhaal te vertellen dat bijna de concurrentie aan kan met de films.

We gaan niet liggen klagen dat Yoda nog meer achterstevoren spreekt dan ooit, de voice cast niet dezelfde is als in de films, en dat er wel wat fouten zitten tegenover de originele verhaallijnen van de films. Wat we wel gaan doen is juichen over het feit dat we meer buitenaardse rassen te zien krijgen en deze een belangrijkere rol krijgen dan ooit in een Star Wars film gezien. Minder bekende Jedi krijgen ook meer schermtijd en ook de Klonen krijgen een belangrijkere rol terwijl hun persoonlijkheid ook meer op de voorgrond treedt.

Ook kunnen we besluiten dat de balans tussen humor en het serieuzere werk, alsook het verhaal en de uitdieping van de personages perfect opgezet worden in dit eerste seizoen.