10 april 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

Speed Racer

Emile Hirsch speelt Speed in deze verfilmde adaptatie van de populaire Japanse tekenfilmserie uit de jaren 60 van regisseurs Lana en Andy Wachowski

Emile Hirsch speelt Speed in deze verfilmde adaptatie van de populaire Japanse tekenfilmserie uit de jaren 60 van regisseurs Lana en Andy Wachowski

Onze opinie:
Al sinds hij nog een kleine jongen was had Speed Racer slechts één ding waarin hij geïnteresseerd was: racen! Jarenlang is hij samen met zijn familie bezig geweest met het verbeteren van zijn racingtechnieken en dat heeft als resultaat gehad dat hij nu een van de top talenten is. Na zijn laatste race gewonnen te hebben wordt hij gecontacteerd door Mr. Royalton, een rijke bedrijfsmagnaat, die hem wil sponsoren en een luxeleventje laten leiden. Echter, wetende dat zijn vader, een onafhankelijke maker van racewagens, niet zou willen dat hij voor een grote sponsor zou rijden die hij niet vertrouwt, besluit Speed om het aanbod toch af te slaan.

Royalton is hier natuurlijk allesbehalve gelukkig mee en laat Speed dan ook weten dat racen niets anders is dan oplichterij waarbij de winnaars altijd op voorhand bekend zijn. Als bewijs zegt hij zelfs dat hij er persoonlijk voor zal zorgen dat Speed zich zelfs niet kan kwalificeren voor de Grand Prix.

Wanneer Royalton effectief in zijn opzet slaagt wordt Speed gedesillusioneerd en begint hij zelfs te denken om helemaal te stoppen. Echter, dan wordt hij gecontacteerd door Inspecteur Detector en de beruchte Racer X die samen Royalton aan het onderzoeken zijn. Ze zijn ervan overtuigd dat de man gestopt kan worden maar ze hebben hiervoor wel Speeds hulp nodig om ervoor te zorgen dat de Japanse racer Taejo Togokhan gekwalificeerd geraakt voor de Grand Prix zodat Taejo zijn vaders zaak kan redden en hen de documenten bezorgen die bewijzen dat Royalton corrupt is.

Speed Racer mag dan wel een redelijk dom verhaal bevatten zonder al teveel diepte, de Wachowski’s zijn er toch maar weer in geslaagd om het niveau zonder al teveel problemen boven de middelmaat te krijgen. Waar we een gebrek aan diepte missen wordt dit meer dan goedgemaakt met komedie, en zeker ook special effects. Het is als een op hol geslagen rollercoaster! Het acteerwerk is exact wat je zou verwachten van dit genre van film (er nogal over & a la Spy Kids) en perfect uitgevoerd. Als je op zoek bent naar wat over-the-top familie-entertainment dan is Speed Racer zeker geen slechte keuze.