South Park – Seizoen 15

South Park – Seizoen 15

Het vijftiende seizoen van South Park is gearriveerd en wederom krijgen we veertien episodes te zien waarin Kyle, Kenny, Stan en natuurlijk Cartman terecht komen in allerlei absurde situaties, de ene al ridiculer dan de andere.

Dit seizoen start schitterend met “HumanCentiPad”. Kyle wordt gedwongen om mee te doen in Steve Jobs’ nieuwste project nadat hij had ingestemd met de nieuwste end-user agreement voor iTunes zonder deze te lezen. Ondertussen is Cartman zo kwaad op zijn moeder omdat ze weigert hem een iPad te kopen dat hij haar gedrag vergelijkt met het verkrachten van hemzelf. En je kan je zo al wel voorstellen wat het resultaat hiervan zal zijn 🙂

De volgende episodes bevatten Duitsers die zo slechtgezind zijn om als minst grappig volk in de wereld bevonden te zijn dat ze een robot maken die in geen tijd de beste grappenmaker in de wereld wordt, Ike die op een queeste gaat om de Canadese prinses te vinden die op haar bruiloft gekidnapped werd, Cartman die in een anger management klas gezet wordt, Cartman die dan weer de “Crack Baby Athletic Association” opzet, een oorlog tussen City Wok en het nieuw geopende City Sushi restaurant waarbij we ook nog een geheim te weten komen omtrent City Wok eigenaar Kim, en Stan die zich plots realiseert dat alles wat hij leuk en grappig vond niet leuk en grappig meer vindt.

Dan krijgen we wederom Cartman die plots super succesvol wordt met het verkopen van hamburgers, Butters die de geestelijke leider wordt van Mexico, een rat die donkere geheimen verspreidt over de inwoners van South Park, Randy die erachter komt dat naar een musical gaan met je vrouw wel héél interessante voordelen biedt, nog een aflevering waarin we een geheim van Cartman te weten komen, en Stan en Kyle die plots door The History Channel gepromoveerd worden tot experts omtrent Thanksgiving.

Spijtig genoeg is de eerste episode van het seizoen zo goed dat de daaropvolgende er niet meer in slagen om op datzelfde niveau te opereren. Het is pas met de laatste aflevering van seizoen 15 (The Poor Kid) dat dit niveau terug behaald wordt. Maar wat voor een aflevering! Kenny’s ouders worden gearresteerd waardoor hij naar pleegouders gestuurd wordt en Cartman plots erachter komt dat hij nu het armste jongetje in de school is. Net zoals bij HumanCentiPad krijgen we wederom een compleet door het lint gaande Cartman te zien, maar daarnaast komen ook enkele klassieke momenten van South Park terug die de aflevering net dat tikkeltje meer nog geven.

Al bij al mist seizoen 15 wat consistentie op gebied van grappen maar het begin en einde zijn zo fantastisch dat ze er net in slagen om de middelmatige rest van het seizoen goed te maken.