27 oktober 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

Shrek 2

Met de hulp van zijn trouwe ros Ezel neemt Shrek het op tegen de toverdrankjes brouwende Fairy Godmother, de hoogdravende Droomprins en de befaamde Gelaarsde Kat!

Met de hulp van zijn trouwe ros Ezel neemt Shrek het op tegen de toverdrankjes brouwende Fairy Godmother, de hoogdravende Droomprins en de befaamde Gelaarsde Kat!

Onze opinie:
Shrek en Prinses Fiona zijn op huwelijksreis geweest en wanneer ze terugkeren naar het moeras komen ze Donkey tegen die op het huis gepast heeft. Shrek wil wat extra tijd alleen met Fiona dus gooit hij Donkey uit het huis maar dan arriveert er plots een afgezant van de Koning (vader van Fiona) die vraagt dat Shrek en Fiona naar het koninkrijk gaan om daar een koninklijke zegen te krijgen voor hun huwelijk. Shrek weet dat Fiona’s ouders niet gelukkig zullen zijn met het feit dat hij een Ogre is maar Fiona wil er niets van weten en samen met Donkey vertrekken ze. Eens daar krijgen Fiona’s ouders de schok van hun leven en vooral de Koning is duidelijk niet opgezet met het huwelijk aangezien hij reeds een deal heeft met de Fairy Godmother waardoor Fiona zou moeten trouwen met Prince Charming.

Niemand is echter op de hoogte van deze deal en de koning besluit om het goed te maken met Shrek en een jachtpartij te organiseren. De volgende dag gaan Shrek en Donkey erop uit om de koning te ontmoeten maar komen Puss in Boots tegen, een moordenaar die ingehuurd is door de koning om Shrek uit de weg te ruimen. Echter, Shrek geeft zich niet zo makkelijk gewonnen en vanwege zijn vriendelijke natuur worden Shrek en Puss in Boots vrienden. Niet veel later komt Shrek achter de overeenkomst die de koning met de Fairty Godmother heeft en besluit om drastische stappen te nemen eodat hij Fiona niet kwijtspeelt. Hij steelt een drankje dat hem in een mens zal doen veranderen…

Persoonlijk vonden we Shrek 2 wat minder grappig dan de eerste film maar dat is het geval met zowat 99% van alle sequels (Star Wars V zijnde de uitzondering ;p). De film is echter nog steeds onderhoudend en bevat enkele zalige scènes (Puss in Boots tegen de ridders van de Koning is hilarisch!).

Shrek 2 (2004) Animation, Adventure, Comedy | 93min | 19 May 2004 (USA) 7.2
Director: Andrew Adamson, Kelly AsburyWriter: William Steig, Andrew AdamsonStars: Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron DiazSummary: Shrek has rescued Princess Fiona, got married, and now is time to meet the parents. Shrek, Fiona, and Donkey set off to Far, Far Away to meet Fiona's mother and father. But not everyone is happy. Shrek and the King find it hard to get along, and there's tension in the marriage. It's not just the family who are unhappy. Prince Charming returns from a failed attempt at rescuing Fiona, and works alongside his mother, the Fairy Godmother, to try and find a way to get Shrek away from Fiona. Written by Film_Fan

Photos


See all photos >>