Shelter

Shelter

Cara Jessup is een gerespecteerd forensisch psychiater die ervan overtuigd is dat het zogenaamde meerdere persoonlijkhedenfenomeen totaal niet bestaat. Echter, dat geloof wordt op wankele poten gezet wanneer haar vader, Dr. Harding, haar introduceert aan David Bernburg. David zou een andere persoonlijkheid genaamd Adam in zich hebben en de verschillen tussen beide gaat zelfs verder dan gewoon gedrag; terwijl David gekluisterd is aan een rolstoel kan Adam rondwandelen zonder eender welk probleem.

Terwijl Cara de achtergrond van David/Adam begint te onderzoeken ontdekt ze langzaam maar zeker dat dit niet gewoon iemand met meerdere persoonlijkheden is maar dat er iets anders aan de hand is dat niet enkel haar geloof opschudt maar zelfs haar hele familie in gevaar brengt.

Shelter is van de makers van The Ring en geschreven door de man die ons eerder ook al Identity bracht. Met dat in gedachten zou het geen verrassing mogen zijn dat veel van de elementen we in deze film tegenkomen bekend aanvoelen en dat is absoluut niet verwonderlijk. Shelter is immers een combinatie van bovenvermelde films, met een snuifje religie en wat Paranormal Activity toegevoegd.

De cast doet zijn werk deftig met het materiaal voorhanden maar er zijn nogal wat inconsistenties aanwezig en de hele plotwending omtrent de voodoo vloek die je straft wanneer je niet in God gelooft is nogal een domper op het plezier aangezien dit totaal onlogisch is.

Echter, als je je over dat feit kan zetten is de eerste helft wel redelijk goed en als je niet teveel nadenkt over wat je te zien krijgt kan je het zelfs tot op zeker niveau best pruimen. Zelfs al is dit niet een van de betere films in zijn genre zorgt het acteerwerk er wel voor dat hij net boven de middelmaat uitsteekt.

Zeker geen van de betere films in het genre, maar het goede acteerwerk zorgt er gelukkig nog wel voor dat de film genietbaar blijft.