10 april 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

Resident Evil: Afterlife

The Undead Apocalypse is nog niet voorbij als supersoldaat Alice arriveert in een toevluchtsoord in Los Angeles, maar is het een val?

The Undead Apocalypse is nog niet voorbij als supersoldaat Alice arriveert in een toevluchtsoord in Los Angeles, maar is het een val?

Onze opinie:
Na het hoofdkwartier van de Umbrella Corporation in Tokyo aangepakt te hebben geraakt Alice in een gevecht met Directeur Albert Wesker die zichzelf geïnfecteerd heeft met het T-virus om als dusdanig een betere en sterkere versie van Alice te worden. Ze slaagt erin om het gevecht te overleven en te ontsnappen, maar niet zonder haar speciale gaven te verliezen.

Ze besluit om naar Arcadia te vluchten, een zogenaamde veilige haven waar er voedsel en opvang is zonder geïnfecteerden in de buurt. Wanneer ze daar aankomt, echter, is er niemand buiten haar vriendin Claire die een rare toestel op haar borst heeft zitten en zich totaal niets meer lijkt te herinneren. De twee nemen een vliegtuig naar Los Angeles om op zoek te gaan naar andere overlevenden en vinden een groep onder leiding van Luther West die erin geslaagd zijn zich in een gevangenis te barricaderen. West weet hen te vertellen dat Arcadia eigenlijk een schip is dat nabij de haven ligt maar sinds enkele dagen compleet stil geworden is en geen transmissies meer uitzendt.

Alice en Claire vervoegen de rest van de groep en maken zich klaar om hordes van zombies te bestrijden in een poging naar het schip te geraken zodat ze uit kunnen zoeken wat er gebeurd is…

Laten we maar onmiddellijk zeggen waar het op staat: Afterlife is gewoon een slechte film. Je moet de vorige films gezien hebben om een idee te hebben waar het over gaat, er is een totaal gebrek aan coherentie in het verhaal, en de film gaat gewoon van de ene actiescène naar de andere zonder dat er ook maar iets is dat een geheel maakt van de afzonderlijke stukken. Verder zijn er nog plotgaten ter grootte van een walvis, spanning is nergens te vinden, credibiliteit is nergens te vinden, de bijpersonages zijn weinig meer dan zogenaamde sterfnegers die schermtijd wegnemen van Alice (Jovovich), Claire en Chris Redfield bevatten nul komma nul diepte (net zoals eigenlijk alle personages), het coolste boos monster wordt reeds halverwege de film over de kling gejaagd, en de eindboss is zowat de saaiste slechterik die we al ooit gezien hebben.

Afterlife had veel potentieel met redelijk wat interessante verhalen die verteld konden worden, maar men er is zeer vakkundig in geslaagd om elk mogelijk positief puntje onmiddellijk de nek om te wringen. Behalve 1 ding dan: de 3D is schitterend.