Person of Interest – Seizoen 1

Person of Interest – Seizoen 1

De Amerikaanse overheid heeft een supercomputer die alle digitale gegevens (tot zelfs bewakingscamera’s!) in de wereld analyseert om mogelijke terroristische aanslagen te voorspellen zodat deze voorkomen kunnen worden. “The Machine”, zoals de supercomputer genoemd wordt, analyseert echter echt alles en daardoor kan de maker, de miljardair Harold Finch, via een achterpoortje op voorhand ook te weten komen wanneer een gewelddadige misdaad gepleegd zal worden. Hij krijgt echter enkel een sociaal verzekeringsnummer van een betrokken persoon en weet niet op voorhand of deze het slachtoffer zal worden, dan wel de potentiĆ«le dader is. Samen met voormalig CIA-agent John Reese is Finch vastbesloten om deze door de overheid als “irrelevant” geziene misdaden te voorkomen maar aangezien de overheid niet gesteld is op mensen die het recht in eigen handen nemen moeten ze wel rekening houden met het feit dat zowel de politie alsook de FBI en zelfs de CIA op hun hielen zitten.

Person of Interest komt uit de stal van JJ Abrams en bevat naast een andere voormalige Lost-alumni, Michael Emerson in de rol van de vreemde miljardair Harold Finch, ook Jim Caviezel als de voormalige CIA-agent John Reese. Caviezel komt in het begin zeer houterig over maar al snel begin je te beseffen dat zijn manier van acteren voor deze rol perfect geschikt is en zodra de afzonderlijke gevallen die de twee behandelen deel beginnen uit te maken van een groter geheel valt alles op zijn plaats en begint de serie dieper en dieper in te gaan op de verscheidene personages en wat hun drijfveer is.

Person of Interest begint redelijk simplistisch maar net zoals in Fringe en Lost worden er naarmate het seizoen vordert meer en meer lagen blootgelegd waardoor je tegen het einde compleet mee bent en al niet kunt wachten tot het volgende seizoen verschijnt. Een topper die we zonder probleem iedereen kunnen aanraden!