10 april 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

Mr. Robot – Seizoen 1 – 4

"Mr. Robot" is een technologische thriller die gaat over Elliot, een jonge programmeur die overdag als ingenieur aan werkt aan cyberveiligheid en 's nachts als burgerwacht-hacker.

“Mr. Robot” is een technologische thriller die gaat over Elliot, een jonge programmeur die overdag als ingenieur aan werkt aan cyberveiligheid en ’s nachts als burgerwacht-hacker. Elliot bevindt zich op een beslissend moment wanneer de mysterieuze leider van een ondergrondse groep hackers hem benadert om het bedrijf waar hij in dienst is en dat hij zou moeten beschermen, te vernietigen.

Onze opinie:
In Mr. Robot volgen we Elliot Alderson (Rami Malek – Need for Speed), een vreemde kerel die leidt aan een depressie en morfineverslaving maar wel nog genoeg kan functioneren om als programmeur te werken bij een beveiligingsfirma. ’s Avonds en in zijn vrije tijd ontpopt hij zich echter als meesterhacker die overal binnen kan geraken en op die manier zijn doel probeert te bereiken: het veiliger maken van de wereld. Wanneer hij gecontacteerd wordt door een zekere “Mr. Robot” (Christian Slater) die de leider is van een hackersteam wordt zijn wereld op zijn kop gezet. Mr. Robot is immers van zin om de grootste firma in de wereld, Evil Corp, te hacken en als dusdanig alle schulden van iedereen in de wereld te doen te verdwijnen. Moet hij meegaan in het verhaal van Mr. Robot?

Wow! Dat is wel het minste dat we kunnen zeggen na het bekijken van Mr. Robot. Rami Malek zet een totaal vervreemde Elliot Alderson neer die ons aflevering na aflevering doet afvragen wat wel en niet echt is, en ook Christian Slater laat nog eens zien dat hij effectief kan acteren. Tel daar nog een verhaal bij dat in deze tijden van economische crisis en Anonymous niet relevanter zou kunnen zijn en je hebt een topper in je handen! Mr. Robot heeft een Golden Globe gewonnen voor beste dramaserie en niet zonder reden. Alles zit perfect in elkaar, de zijsprongetjes in het leven van Alderson en zijn vrienden zijn niet enkel maar opvulling, en na het einde heb je spijt dat het alweer voorbij is. Zonder twijfel een van de betere tv-series die we recentelijk voorgeschoteld kregen!

Mr. Robot  Crime, Drama, Thriller | 2940min | TV Series (2015–2019) 8.6
Writer: Sam EsmailStars: Rami Malek, Christian Slater, Carly ChaikinSummary: Elliot is a brilliant introverted young programmer who works as a cyber-security engineer by day and vigilante hacker by night. He also happens to be suffering from a strange condition similar to schizophrenia which he futilely tries to keep under control by regularly taking both legal and illegal drugs and visiting his therapist. When a strange feisty young woman named Darlene and a secretive middle-aged man calling himself Mr. Robot, who claims to be the mysterious leader of an underground hacking group known as F-Society, offer Elliot a chance to take his vigilantism to the next level and help them take down E-Corp, the corrupt multi-national financial company that Elliot works for and likes to call Evil Corp, Elliot finds himself at the crossroads. Mr. Robot, who has personal reasons for wanting to take down E-Corp, also reveals that he already has one ally, an even more mysterious, secretive and highly dangerous shadowy hacking group known only as Dark Army. Meanwhile, Elliot's ...

Photos


See all photos >>