Midnight Meat Train

Midnight Meat Train

Leon is een fotograaf die niets liever zou doen dan kunstfotografie. Als dusdanig is hij dan ook in de wolken als hij eindelijk een kans krijgt zijn werk te tonen aan een galerijhoudster maar de domper is even groot als hij te horen krijgt dat zijn werk donkerder moet als hij probeert om de achterzijde van de maatschappij in beeld te brengen.

Hij besluit dan maar om ’s nachts rond te trekken in de stad en de metro en foto’s te nemen van wat hij ziet, foto’s die wel in de smaak vallen. Op een avond ziet hij echter een man in een pak uit de metro komen en voelt onmiddellijk dat er iets niet pluis is. Hij begint de man te achtervolgen en fotograferen en wanneer hij begint te vermoeden dat de man een moordenaar is wordt het een echte obsessie voor hem. Echter, hij heeft geen idee in wat voor wespennest hij zich gestoken heeft…

Midnight Meat Train is gebaseerd op een kortverhaal van Clive Barker (Hellraiser) en alhoewel de plot misschien een beetje simpel is moet je deze zeker niet laten gaan. De meesterlijke manier waarop alles in beeld gebracht wordt zorgt ervoor dat je van in het begin een beklemmende sfeer krijgt en het feit dat Vinnie Jones die in heel de film slechts 1 woord zegt toch een enorme bedreiging kan uitstralen maakt het gewoon schitterend.

Zeker een aanrader, ook als je vegetariƫr bent!