Justified – Seizoen 2

Justified – Seizoen 2

Nadat we in het eerste seizoen van Justified kennis maakten met de nogal eigenzinnige Deputy US-marshall Raylan Givens en zagen hoe hij komaf maakt met de criminele familie Crowder, komt in dit tweede seizoen een andere familie op zijn radar: de Bennets. Onder de leiding van moeder Mags vormen de Bennets eveneens een familie in Harlan County die het niet al te nauw neemt met de wet. Zo hebben leden van de familie een zeer lucratieve handel in marihuana opgezet, maar daarnaast schrikken ze er ook absoluut niet voor terug om iemand te laten “verdwijnen”. Als de eigenaars van de lokale kolenmijn de omliggende gronden in Harlan beginnen op te kopen wordt Raylan ingezet om de vertegenwoordigster van het bedrijf te beschermen, terwijl de Bennets er een zaakje in zien dat hun voor eens en voor altijd op het droge kan helpen.

Dit tweede seizoen van Justified levert meer achtergrondinformatie omtrent hoofdpersonage Raylan Givens, maar vertelt ook meer over de ingewikkelde verstandhouding tussen de verscheidene criminelen uit Harlan County. De Bennets en hun escapades zijn de rode draad in dit tweede seizoen, maar ook de relatie tussen Raylan en Boyd Crowder wordt meer uitgediept met het oog op het derde seizoen waarin de spanning tussen beide mannen gevoelig op zal lopen.

Seizoen 2 is beter dan seizoen 1 omdat we de hoofdpersonages al een beetje beter kennen, maar daarnaast blijft ook de evolutie van de diverse personages intrigeren. Justified is een van de vele politieseries die tegenwoordig te zien is, maar Timothy Olyphant en Walton Goggins slagen er wel in om net dat beetje extra te brengen waardoor de serie boven de middelmaat uitsteekt. We kunnen al niet wachten tot seizoen 3!

Als je het eerste seizoen van Justified hebt uitgekeken en zin hebt naar meer, dan zal dit tweede seizoen je zeker niet teleurstellen. Dat de personages ondertussen bekend zijn geeft net dat tikkeltje extra dat nodig is om ten volle te kunnen genieten en met seizoen 2 doen we dat dan ook!