22 juni 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

Groen: Corona? We hebben gewoon pech!

Calvo roept op tot bescheidenheid maar zou beter eerst eens naar zichzelf en zijn eigen partij kijken

Volgend op de invoering van verstrengde maatregelen in Antwerpen wist Bart De Wever in een interview te melden dat hij tevreden is met deze maar wel dat Antwerpen met de vinger wordt gewezen terwijl het net vanwege snelle cijfers omtrent besmettingen is dat men de situatie goed kan opvolgen. Verder liet hij ook nog weten dat hij zich zorgen maakt omtrent andere grootsteden (zoals Brussel) die minder snel cijfers krijgen en daardoor ook minder snel kunnen ingrijpen terwijl de situatie daar mogelijk gelijkaardig is als in Antwerpen.

Dit was natuurlijk niet naar de zin van verscheidene Brusselse PS’ers die al snel begonnen te roepen dat De Wever een “zondebok” zoekt om de aandacht af te leiden en hij beter zelf zijn eigen verantwoordelijkheid neemt. Dat verschillende huisartsen in Brussel ondertussen laten weten dat ze bezorgd zijn omdat “de chaotische manier van testen en een gebrek aan testcentra ervoor gezorgd zouden hebben dat het aantal besmettingen er wordt onderschat” is natuurlijk niet belangrijk.

Grootste grap was echter Kristof Calvo die geen kans onbenut laat om op Bart De Wever te schieten, ook al mist hij ongeveer 99% van de tijd, wat ook dit keer het geval was. Op sociale media riep hij op dat De Wever zich beter zou focussen op zijn eigen stad en dat “een beetje bescheidenheid” hem zou sieren. Met dat laatste zijn we het op zich eens maar dat geldt voor zowat alle politici, en zeker voor de heer Calvo zelve. Immers, in een interview met Knack kwam Groen districtsburgemeester voor Antwerps Coronahotspot Borgerhout, Marij Preneel, verkondigen dat “Onze hotspot is niet ontstaan omdat mensen van een andere origine de communicatie niet begrijpen, zoals sommige NV-A-politici beweren” en “We hebben gewoon pech”.

Ja, inderdaad, het is gewoon pech dat Borgerhout samen met Deurne ervoor gezorgd hebben dat Antwerpen een gigantische piek heeft in Corona-besmettingen, en dat de Antwerpse politie eerder deze week nog een buurtwinkel in Borgerhout heeft gesloten omdat een werknemer ondanks bevestigde besmetting met Corona toch maar was gaan werken is ook eveneens “pech”… dat het in de pers gekomen is.