10 april 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

Get Smart

Als de identiteit van de geheim agenten op het spel staat, werkt de stumper Maxwell Smart samen met de ervaren Agent 99 om een wreed terroristennetwerk tegen te houden

Als de identiteit van de geheim agenten op het spel staat, werkt de stumper Maxwell Smart samen met de ervaren Agent 99 om een wreed terroristennetwerk tegen te houden

Onze opinie:
Maxwell Smart is een van de beste analysten die het supergeheime agentschap CONTROL ooit gehad heeft maar hij wil wel eens wat anders doen. Na jaren van proberen is hij er eindelijk geslaagd in het examen voor veldagent en hij kijkt dan ook uit naar zijn eerste missie. Spijtig genoeg is hij zo goed in het analyseren dat zijn superieuren besluiten om hem op zijn huidige post te laten zitten. Wanneer Maxwell op een dag arriveert op kantoor en dit compleet vernield aantreft is het duidelijk dat de mensen van KAOS hierachter zitten. Alle undercover agenten zijn openbaar gemaakt en alle huidige operaties tegen KAOS zijn in gevaar. Om de zaken nog wat erger te maken doen er geruchten de ronde dat KAOS op het punt staat om een grote aanval uit te voeren tegen de VS dus snelle actie is broodnodig. Geluk zit in een klein hoekje; aangezien niemand bij KAOS van het bestaan van Maxwell afweet krijgt hij zijn kans! Samen met Agent 99, die recentelijk plastische chirurgie onderging, wordt hij naar Rusland gestuurd om uit te zoeken wat KAOS nu eigenlijk van plan is.

Get Smart is een parodie op spionagethrillers en dan nog specifieker op oude James Bond films. Als dusdanig doet hij wel een deftige job ook al kan de eerste helft enkel maar onderhouden met de verhaallijn en minder met goede grappen. Halverwege krijgen we gelukkig wel enkele leukere stukken die een glimlach op ons gezicht brachten of occasioneel er zelfs in slaagden om ons luidop te laten lachen. Al bij al moeten we echter wel concluderen dat diegenen die van de bank willen rollen van het lachen beter iets anders zoeken.

Get Smart is grappig maar niet in die manier dat je van de bank zal rollen van het lachen. De film is deftig gemaakt, bevat een goed verhaal en heeft een cast die zijn job kent. Verwacht echter geen Dumb&Dumber meets James Bond want dan zal je ongetwijfeld teleurgesteld worden.