4 december 2020

DoodKonijn

Politiek Incorrect

De jonge Chloe groeit afgesloten van de buitenwereld op en mag van haar paranoïde vader (Emile Hirsch) nooit het huis uit, omdat ‘de bad guys’ hen dan zullen vermoorden.

De jonge Chloe groeit afgesloten van de buitenwereld op en mag van haar paranoïde vader (Emile Hirsch) nooit het huis uit, omdat ‘de bad guys’ hen dan zullen vermoorden. Als ze door de mysterieuze ijstruck Mr. Snowcone toch verleid wordt het huis uit te gaan, ontdekt ze dat haar vader gelijk had en moet ze de keuze maken tussen zich voor altijd blijven verbergen of te vechten voor haar vrijheid.

Onze opinie:
Freaks is geen grote blockbuster uit de bioscoop maar toont weer aan dat kleine films wel degelijk pareltjes kunnen zijn dankzij een originele opzet, goed acteerwerk en een originele manier van vertellen (hier door de ogen van Chloe). De korte inhoud zegt relatief weinig buiten dat het over een klein meisje gaat en “slechte mannen”, en ook het begin van de film is nogal chaotisch en misschien zelfs wat moeilijk te volgen. Echter, naarmate het verhaal vordert en er meer van het doek opgelicht wordt van wat er effectief aan de hand is, hoe meer je er mee ingezogen wordt en hoe intenser je de zaken wil zien vooruit gaan tot het einde arriveert en je je afvraagt waarom hier geen serie van gemaakt is. Freaks zou perfect kunnen dienen als pilot!