22 juni 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

FAVV verklaart de oorlog… aan een kitten!

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen slaat compleet tilt

Maandenlang heeft onze Federale regering het Corona-virus beschouwd als “een griepje”. Skiërs die naar besmette gebieden in Italië vertrokken mochten zonder probleem terugkeren, ze moesten zelfs niet getest – laat staan in quarantaine gezet – worden. Wanneer echter een studente uit Stabroek na overleg met de Belgische ambassade in Peru (die natuurlijk alles ontkent) een kitten meebrengt naar ons land staat “het kot” op stelten!

Selena Ali (23) uit Stabroek was op stage in Peru toen ze het schattige kitten Lee ontmoette in een lokaal kattencafé en er op slag verliefd op werd. In april werd Selena door Buitenlandse Zaken gerepatrieerd naar België vanwege de Coronacrisis en ook kitten Lee zat mee op het vliegtuig. Volgens Selena had zij de nodige documenten om aan te tonen dat Lee gechipt alsook gevaccineerd is, en had de ambassade goedkeuring gegeven om Lee mee te nemen, ook al zegt de wetgeving “Dieren die jonger dan 15 weken zijn, en afkomstig uit landen buiten de Europese Unie, mogen in geen enkel geval naar België reizen”. De ambassade ontkent met klem toestemming gegeven te hebben voor het importeren van het poesje, maar zelfs als zij dit effectief verboden zouden hebben kan je je wel de vraag stellen hoe het kitten op een vliegtuig van Buitenlandse Zaken geraakt is. Ooit al iemand met een kat in een vliegtuig zien stappen? Wij ook niet. En wat de douane gedaan heeft toen daar plots een studente met een kitten voorbij kwam mag je je ook wel afvragen…

In ieder geval is er duidelijk 1 dienst in België die zijn ogen en oren open hield: het FAVV, het Federaal Agenschap voor de Veiligheid van de Voedselketen, die eerder deze week naar het huis van Selena’s ouders trokken om… de kat te euthanaseren! De reden: Peru is een land met hoog risico voor hondsdolheid en vanwege de Coronacrisis is er blijkbaar geen mogelijkheid om het kitten terug te sturen naar het land van herkomst. Althans, volgens het FAVV want een snelle check op het internet leerde ons dat er toch nog wel vliegtuigen richting Peru gaan…

Selena was echter voorbereid en had ervoor gezorgd dat Lee niet aanwezig was maar daarmee was de kous verre van af. Terwijl zelfs Vlaams Minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts zich ermee kwam moeien en vond dat het FAVV zwaar overreageerde lieten onze ambtenaren zich niet uit de wind slaan. Terwijl men langs alle kanten aan het kijken was voor een mogelijke oplossing (quarantaine, boete voor niet volgen van de wetgeving, etc) besluit het FAVV naar de rechter te trekken en niet minder dan 5.000 euro PER UUR te eisen zolang Lee niet overgedragen wordt. Daarbovenop wist Michel Vandenbosch van Gaia ook nog te melden dat Selena door het FAVV verboden is om nog in de openbaarheid te praten over Lee, tenzij ze rijk genoeg is om de 1.000 euro boete per overtreding te betalen.

Illegale migranten worden door NGO’s op de middellandse zee opgevangen en de EU binnengeloodst waar deze jaren moeten wachten op afhandeling van hun asielprocedure. Indien deze negatief is, wordt hen vriendelijk gevraagd om het land te verlaten, iets dat ze raar of zelden ook effectief doen (tenzij om verder door te trekken binnen Europa). Maar een KITTEN dat “per ongeluk” geïmporteerd wordt, wordt binnen de maand opgespoord en moet per direct een spuitje krijgen omdat de juiste procedures niet gevolgd zijn? En als je er niet snel doet wat er gezegd wordt krijg je een boete per UUR die destijds Koning Albert per DAG kreeg (voor het niet afstaan van DNA). En als je er durft over in de pers te praten krijg je ook nog eens een boete van 1.000 euro per keer dat je je mond open doet? Is dat misschien niet een beetje overdreven?

Aan de andere kant, als het FAVV altijd zo handelt stellen we voor dat dit departement per direct de bevoegdheid krijgt over migratie. Gegarandeerd geen migratiecrisis meer in België! Migranten krijgen binnen de maand uitslag omtrent hun asielprocedure en indien deze negatief is en ze niet onmiddellijk het land uitgezet (kunnen) worden krijgen ze een kogel door de kop. Opgelost! We denken dat er weinig migranten nog naar België zouden willen komen, maar hoe de rest van de wereld tegenover zo’n beleid zou staan… mag het een beetje “menselijker”?