24 juni 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

De Politieke Correctheid slaat door

De tijd van de lange tenen moet eens gedaan zijn!

Het “Politiek Correct” denken is al een hele tijd aanwezig in de maatschappij, maar met de Corona-crisis lijkt deze wel compleet doorgeslagen.

De gouverneur van de Amerikaanse staat Rhode Island (die officieel “The State of Rhode Island and Providence Plantations” heet) heeft een besluit getekend om de naam van de staat te veranderen naar Rhode Island omdat de plantages teveel doen denken aan het slavenverleden in het zuiden van de Verenigde Staten. Yup, we mogen niet herinnerd worden aan de geschiedenis, laten we deze maar vergeten in kader van niemand mogelijk te kwetsen… of beter nog: herschrijven volgend op de waan van de dag zoals in George Orwell’s 1984.

De New Yorkse burgemeester Bill de Blasio (Democraten) heeft aangekondigd dat hij het beeld van Theodore Roosevelt, een van de populairste Amerikaanse presidenten ooit, gaat laten verwijderen aan het American Museum of National History in New York want… Roosevelt staat afgebeeld op een paard met daarachter een Indiaan en een Afrikaan! Duidelijk een teken van witte suprematie en racisme, neen? Misschien moeten we Mount Rushmore maar afbreken want George Washington, de eerste president van de VS, alsook Thomas Jefferson waren slaveneigenaars.

Vier auteurs van de uitgeverij waartoe ook JK Rowling behoort hebben besloten om het bedrijf te verlaten omdat de uitgeverij nog geen persmededeling heeft uitgestuurd waarin ze zeggen dat ze transgenders steunen. En waarom zou dat dan weer moeten? Omdat JK Rowling “mensen die menstrueren” omschreef als “vrouw” en daarmee een hele rel ontketende omdat ze daarmee zogezegd transgenders zou gekwetst hebben. Sinds wanneer worden de tenen zo obsceen vergroot bij een genderoperatie?

De linkse Amerikaanse activist Shaun King vindt dat alle blanke Jezusbeelden neergehaald moeten worden omdat ze een voorbeeld zijn van “white supremacy”. Dat het Christendom zijn wortels in West-Europa heeft wat verklaart waarom Jezus sinds meer dan 2000 jaar typisch als een blanke man afgebeeld wordt is naast het punt, blanke mannen mogen niet meer afgebeeld worden. Dat God afgebeeld wordt als een oude blanke man is de heer King blijkbaar vergeten, dus bij deze: een tip waar hij zich ook druk over kan maken en persaandacht mee kan krijgen!

We mogen niet langer zeggen dat we “blank” zijn maar moeten voor wit kiezen omdat dat puur een kleur beschrijft terwijl “blank” associaties oproept met “schoon” en “rein”. Dat men in bvb Frankrijk voor wit het woord “blanc” gebruikt vergeet men even voor de goede orde, en dat blank eerder “fair skin” bedoelt dan “wit” aangezien ons pigment kan veranderen vanwege de zon (en dus niet per definitie “wit” is of blijft). Zie ook “blanco” cheque of “blanco” strafregister. Oei… dat laatste hadden we niet mogen vermelden zeker vanwege mogelijk insinuaties?

Little Britain, Fawlty Towers, Gone with the Wind, … het zijn de recentste slachtoffers van censuur vanwege connotaties die gemaakt worden omtrent racisme en slavernij. Het is maar hoe je zaken opneemt natuurlijk. Zo kan je stellen dat eender welke film of serie in de geschiedenis waar geen “andersgekleurde” hoofdrolspeler in meespeelt per definitie racistisch is, en moeten we zien dat er toch in elke serie een gehandicapte, transgender, homoseksueel, dwerg (en ga zo maar door) moet meespelen zodat er toch maar niemand aanstoot aan kan nemen… en laten we ook alle comedy ook maar verbannen want daar wordt ook altijd met “iemand” gelachen.

De EU heeft een resolutie gestemd die komaf zou moeten maken met “racistische en afrofobische tradities, zoals blackface” waarmee ze hun pijlen richten op de Belgisch & Nederlandse traditie van Sinterklaas en Zwarte Piet. Dat zelfs Belgen met Afrikaanse roots geen probleem hebben met deze traditie is geen punt, de Amerikaanse dominee Jesse Jackson die geen bal verstand van Westerse cultuur of geschiedenis heeft vindt het niet kunnen en de EU gaat erin mee. Dat “Santa Claus” een oude blanke man met witte baard is struikelt blijkbaar niemand over, noch dat zijn “elfjes” eigenlijk mensen met dwerggroei zijn. Het wordt tijd dat deze mensen ook van zich laten horen en in opstand komen tegen deze discriminerende traditie!

In Mechelen stuurt het stadsbestuur stickers uit die burgers kunnen aanhangen om aan te tonen dat ze tegen racisme zijn. Zo kan iedereen ook onmiddellijk zien dat wie de sticker NIET ophangt overduidelijk een racist is. Dat dit eigenlijk een omgekeerde vorm van een Jodenster is vergeet men er even bij te zeggen?

Bovenstaande voorbeelden van de laatste weken tonen aan dat men vanuit linkse hoek altijd wel veel spreekt over “verbinding” en “verzoening” maar in realiteit telkens maar meer en meer mensen in hokjes plaatst en tegen elkaar opzet als “de goede” en “de slechte”. Man versus Vrouw (Me2 – een man mag nog amper goeiedag zeggen tegen een vrouw zonder haar toestemming), Autochtoon versus Allochtoon (Black Lives Matter, al de rest veel minder), Hetero versus al de rest (LGBTQ, durf zoals JK Rowling maar eens iets zeggen dat verkeerd opgepakt kan worden) en ga zo maar door. Alles om maar voor polarisatie te kunnen zorgen en als dusdanig mensen meer en meer in extremen te duwen, gesteund door mainstream media die hun best doen om alles nog wat extra op te kloppen zodat ze meer kranten kunnen verkopen, meer kijkers hebben en meer clicks krijgen. Dit terwijl verbinding er net voor zorgt dat mensen gewoon geaccepteerd worden zoals ze zijn, en samen naast elkaar kunnen leven zonder hun verschillen van de daken te hoeven schreeuwen. De tijd van Politieke Correctheid moet eindigen en mensen moeten minder lange tenen kweken. Zoals destijds Rodney King – en later Jack Nicholson in de film Mars Attack – zei: “Why can’t we all just get along?”