22 juni 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

De Nieuwste Corona-Klucht is gearriveerd!

De Nationale Veiligheidsraad blijft blunderen

Nadat de Nationale Veiligheidsraad vorige week besloot van de “bubbel van 15” te behouden heeft Bart De Wever (NV-A) als burgemeester van Antwerpen het heft in eigen handen genomen, gevolgd door Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx. Slechts 10 vaste contacten per gezin zullen de komende vier weken toegelaten worden, iedereen zal ten allen tijde een mondmasker bij moeten hebben in de stad Antwerpen, en waar het druk is zal dat mondmasker effectief opgezet moeten worden. Simpele en duidelijke regels waar ook effectief op gecontroleerd wordt, zie ook de 34 horecazaken die dit weekend na controle gesloten werden vanwege geen of onvolledige navolging op de regels.

Volgend op het doortastende optreden in Antwerpen, en de eveneens slechter wordende cijfers in de rest van België, besloot de Nationale Veiligheidsraad (die eerder dus weinig interessants te melden had – “de situatie was nog niet zo duidelijk vorige week” volgens Maggie De Block) vandaag alsnog bij elkaar te komen om te kijken of ze toch niet nog wat meer zouden moeten doen. Wederom een voorbeeld van gebrek aan daadkrachtig leiderschap van ons aller premier Sophie Wilmes (MR) die altijd achter de feiten blijkt te lopen maar alvast probeerde te redden wat er te redden valt door eveneens aan te geven dat “een sterke lokale aanpak ook van fundamenteel belang voor de meest getroffen gebieden is”. Ja Sophie, we weten het al, Bart is er al lang mee bezig…

Om het imago van Sophie alvast wat extra te steunen gingen Minister van Begroting David Clarinval (MR), Minister van Middenstand Denis Ducarme (MR), en MR-voorzitter George-Louis Bouchez ook nog even wat rampetampen op Twitter met oproepen voor stevige maatregelen op lokaal niveau, met name in Antwerpen door Bart De Wever. Ook alweer enkele dagen te laat dus, want die waren al genomen… en dit terwijl de MR dé grote voorstander is voor een herfederalisering, dus voor een meer centraal geleide overheid! Hallo MR, constant achter de feiten aanlopen en dan de eigen strategie tegenspreken? Misschien best om permanent een mondmasker op te doen en stoppen met praten want wat eruit komt is toch maar enkel wat gezever en is dat niet waartegen we beschermd moeten worden met die mondmaskers?

Het resultaat van de Veiligheidsraad dan? Wel, om Bart De Wever de loef af te steken is de “bubbel” verkleind naar slechts 5(!) personen (in plaats van 10 in Antwerpen) voor de komende 4 weken, we zien Sophie al staan van “In your face, Bart!”… Ah, nee, dat is Engels… Voor de rest is het echter meer van hetzelfde, met vooral onduidelijkheid. Immers, hoe kan je slechts met 5 personen omgaan als familiebijeenkomsten plots tot 10 man mogen tellen (kinderen zelfs niet meegerekend!)? Of wat denk je van trouwfeesten: je mag met 100 man in het slecht of niet-verluchte gemeentehuis zitten, maar een receptie wordt beperkt tot 10 man in totaal. En over een avondfeest wordt zelfs niet gesproken? Of zou Sophie met receptie het avondfeest bedoelen? We hebben geen idee, misschien dat de journalisten het verkeerd begrepen hebben, of dat Sophie misschien nog wat extra lessen Nederlands moet volgen?

Goed nieuws toch! De solden gaan door, maar samen met uw vrouw wat nieuwe kledij gaan kopen zit er niet in want ieder moet apart gaan winkelen en maximaal 30 minuten per keer. Dat 2 mensen elk apart een karretje kunnen nemen en als dusdanig “apart” (maar toch samen!) gaan winkelen is blijkbaar nog niet in de hoofden van onze federale lijders (neen, geen typo!) gekropen. Het mag duidelijk zijn, waar in Antwerpen misschien onpopulaire maatregelen genomen werden waren ze wél duidelijk, iets dat van de Nationale Veiligheidsraadsoep niet gezegd kan worden. Het is één grote brij waar wat dingen in drijven, maar smakelijk lijkt het absoluut niet. En om het helemaal gecompliceerd te houden hebben gemeenten en steden “de ruimte om in te grijpen als de situatie dat vereist.”. Dus: we hebben federale richtlijnen maar verder doet elke gemeente zijn zin, wat wil zeggen dat geen kat weet wat waar geldt. En dat blijkt ook, want toen men Maggie De Block vroeg wat er nog in petto is voor Antwerpen kreeg men als antwoord: “Dat is voor mij een raadsel”. Jaja… net zoals het federale beleid…