10 april 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

Creepers (Phenomena)

Enkel voor de echte Dario Argento-adepten

Jennifer Corvino (Jennifer Connelly) is de dochter van een bekende filmster maar aangezien papa altijd overzee is voor het maken van films wordt ze naar een Zwitserse kostschool gestuurd. Eens daar gearriveerd hoort ze dat een brute moordenaar zich in de omgeving ophoudt, en meisjes van haar leeftijd afmaakt. Wanneer ze erachter komt dat ze met insecten kan communiceren geloven de mensen op de kostschool dat ze een of andere duivel is en proberen haar op te laten nemen in een gekkenhuis. Ze loopt weg en arriveert bij het huis van Dr. John McGregor, de lokale entomoloog die denkt dat ze haar gave kan gebruiken om de moorden op te lossen.

Wanneer ook McGregor vermoord wordt besluit ze terug te keren naar de VS voordat de moordenaar achter haar aan gaat. Wanneer ze haar vaders advocaat belt om geld te krijgen voor een vliegtuigticket informeert deze echter de kostschool van haar locatie en ze wordt door een van de leerkrachten opgepikt. Het eerstkomende vliegtuig naar de VS vertrekt de volgende ochtend dus zal ze de nacht moeten spenderen in het huis van de leerkracht maar wanneer ze daar arriveert komt ze achter een gruwelijke waarheid. Maar is het al niet te laat?

Dario Argento heeft meerdere schitterende horrorfilms gemaakt maar alhoewel Jennifer Connelly en Donald Pleasance meespelen in deze “Creepers” is dit zonder twijfel een van de zwakste werken van de cultregisseur. Het verhaal is wel interessant maar het tempo véél te laag en ook het acteerwerk kan beter. Als Argento wat meer geld zou krijgen zodat special effects en muziek wat meer aandacht kunnen krijgen zou deze regisseur hier wat beters van kunnen maken, maar zoals deze film nu staat is hij enkel maar geschikt voor de Argento-adepten die alle werken van de regisseur gezien willen hebben.