20 oktober 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

Bruce Almighty

Als correspondent Bruce Nolan God belachelijk maakt, reageert de Almachtige door Bruce zijn goddelijke krachten te geven. Maar kan Bruce absolute perfectie overtreffen?

Als correspondent Bruce Nolan God belachelijk maakt, reageert de Almachtige door Bruce zijn goddelijke krachten te geven. Maar kan Bruce absolute perfectie overtreffen?

Onze opinie:
Bruce Nolan (Jim Carrey) werkt als journalist voor een lokaal TV-station en hij heeft een leuke vriendin (Jenifer Aniston) die van hem houdt. Toch is zijn leven niet fantastisch want zijn hond pist constant tegen de bank in de huiskamer, hij is bijna 40 jaar oud en moet nog steeds rapportages maken over lokale evenementen en heeft geen zicht op vooruitgang van zijn carrière. Na een van de ergste dagen in zijn leven (hij mist een promotie tot anker en wordt zelfs ontslagen, zijn hond pist tegen de bank, hij wordt in elkaar geslagen terwijl hij een zwerver probeert te helpen en rijdt zijn auto in de prak) vindt hij dat hij slecht behandeld wordt door God die in zijn opinie een nogal slechte job doet in het regeren van de wereld.

De dag daarna krijgt hij een bieperbericht met de vraag om een nummer te bellen dat hij niet kan, maar wanneer hij dit doet krijgt hij een automatisch antwoordapparaat aan de lijn dat hem zegt om naar een gebouw te gaan waar hij een nieuwe job zal krijgen. Eerst voelt hij er niets voor om te gaan maar zijn interesse is te hoog en hij besluit dan maar om toch te gaan kijken wat men in petto heeft. Eens gearriveerd vindt hij een gebouw dat leeg is op 1 man na die beweert dat hij God is en hem vertelt dat het tijd is om vakantie te nemen zodat Bruce alle krachten van de Almachtige krijgt en hem een tijdje mag vervangen. Bruce gelooft niet wat er gebeurt maar het wordt al snel duidelijk dat de man de waarheid sprak aangezien hij toch wel enkele coole nieuwe krachten heeft. Vol met enthousiasme start hij met zijn leven beter te maken: zijn job terugkrijgen, wraak nemen op de mannen die hem in elkaar geslagen hebben, en de zaken zo manipuleren dat hij die job van anker alsnog krijgt. Echter, het duurt niet lang voordat hij erachter komt dat zijn acties ook gevolgen hebben en dat het niet makkelijk is om God te spelen. Zijn vriendin betrapt hem met een andere vrouw, een meteoor die hij op Aarde liet inslaan zorgt voor energiefluctuaties en omdat hij iedereens wensen invult wint iedereen de loterij waardoor de straten zich vullen met kwade mensen die geloven dat de loterij valsspeelt. Niet meer wetend wat te doen gaat Bruce naar God voor hulp, maar was God niet op vakantie?

Bruce Almighty is een leuk en onderhoudende film waar we Jim Carrey in volle vorm zien acteren zonder teveel overacting. Morgan Freeman doet het echter nog beter als een schitterende Almachtige en Jennifer Aniston op haar beurt komt voorbij als de sidekick die het romantische deel van de film draaiend moet houden. Ja, het is allemaal nog steeds een beetje klef en je ziet alles van ver aankomen, maar het blijft wél plezierig!