20 oktober 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

Blade

Een klassieker in zijn genre

Vampieren zit overal in onze gemeenschap, hebben ongeveer elk belangrijk deel van onze maatschappij geïnfiltreerd, en hebben meer dan genoeg volgelingen die alles zouden doen voor hen in ruil voor in hun rangen opgenomen te worden. Er is echter een probleempje voor de vampieren in de vorm van Blade, een halfbloed vampier met alle sterke kanten van zowel mensen als bloedzuigers. Samen met zijn partner, Abraham Whistler, heeft Blade zich voorgenomen om de aarde te ontdoen van vampieren in een poging om zijn moeder te wreken.

Wanneer Blade op een avond ziet dat een zekere Dr. Karen Jenson gebeten wordt komt hij op het spoor van Deacon Frost, de lokale leider van de vampieren die van plan is om de bloedgod, La Magra, terug tot leven te wekken. Frost heeft echter ook plannen met Blade want om La Magra op de wereld los te laten heeft hij Blade’s bloed nodig…

Blade is een klassieker in zijn genre en de doorbraak van Wesley Snipes als aktieheld (alhoewel zijn carriere ondertussen weer wat in het slop geraakt is). De openingsscene in het slachthuis tijdens een illegale house party is fenomenaal en waardig om bij de beste in de geschiedenis geplaatst te worden. Dat alleen al is reden genoeg om de film aan te schaffen.