11 april 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

Battlestar Galactica: Razor

Al bij al een leuk brug naar het vierde seizoen van Battlestar: Galactica.

Wanneer de Cylons Capcrica aanvallen slaagt het Battleship Pegasus erin te ontsnappen dankzij het feit dat zijn netwerk down is vanwege onderhoud. Wanneer Admiraal Cain scouts terug naar de planeet stuurt vinden deze alle steden totaal vernietigd en het algemene geloof is nu dat de Pegasus het enige overblijfsel van de mensheid is. Dat zorgt ervoor dat ze wraak willen nemen en vechten lijkt de enige optie die de Cylons gelaten hebben voor de Pegasus. Echter, wat ze niet weten is dat er Cylon spionnen op het schip zitten…

Na de dood van Cain en de reunie met de rest van de vloot neemt Lee Adama het commando over van de Pegasus. Zijn eerste missie is een vijand inspecteren die door oude Cylons bewaakt lijkt te zijn en ook op zoek is naar de Aarde.

Razor vertelt het verhaal van de Pegasus vanaf het moment dat de Cylons de Kolonies aanvallen tot net na de reunie met de rest van de vloot. Dit wordt gedaan door middel van drie verhalen die goed aan elkaar zijn gezet door middel van flashbacks. Eerst heb je de originele aanval met Cain die wraak zoekt, dan de eerste missie onder leiding van Adama, en de laatste episode bestaat uit flashbacks waar we een jonge Bill Adama zien die op missie gaat net voordat het originele vredesakkoord met de Cylons getekend was. Alhoewel er weinig echte invloed is op de doorlopende verhaallijn van de gewone serie krijgen we wel wat leuke achtergrond te zien en het einde van Razor doet een nieuw licht schijnen op de serie alhoewel dit niet al te onverwacht is. Al bij al een leuk brug naar het vierde seizoen van Battlestar: Galactica.