27 oktober 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

Batman Begins

Na de moord op zijn ouders, traint Bruce Wayne met een duistere organisatie en keert terug naar Gotham City om misdaad te bestrijden onder een nieuwe naam

Na de moord op zijn ouders, traint Bruce Wayne met een duistere organisatie en keert terug naar Gotham City om misdaad te bestrijden onder een nieuwe naam

Onze opinie:
Bruce Wayne (Bale) heeft als klein kind zijn ouders verloren bij een diestal gedaan door Joe Chill die achteraf opgepakt wordt en veroordeeld tot levenslang. Jaren later begint Chill met de politie te werken tegen maffiabaas Carmine Falcone en krijgt daardoor een vermindering van zijn straf, wat neerkomt op vrijlating. Bruce wil Joe neerschieten maar iemand van Falcon’s bende is hem voor en ontneemt Bruce zijn kans op wraak. Totaal ontredderd eindigt Bruce in een café waar Falcone hem belachelijk maakt waardoor Bruce compleet onthutst besluit om Gotham te verlaten en naar Azië te vertrekken waar hij in de schaduwzijde van de maatschappij gaat leven.

Wanneer hij in de gevangenis belandt wordt hij opgemerkt door Ducard (Neesom), een lid van de League of Shadows die vechten tegen criminelen over de gehele wereld. De League traint Bruce in de kunst van Ninjitsu en laten hem zijn ergste angsten onder ogen komen. Wanneer als finale test hij een crimineel moet vermoorden wordt het hem echter duidelijk dat de League of Shadows er niet mee inzit om onschuldigen te laten omkomen als bijkomende schade van hun acties en besluit om zich tegen hen te keren. Hij keert terug naar Gotham waar hij Lucious Fox ontmoet die hem verscheidene prototypes toont van uitvindingen die nooit in massa geproduceerd zijn geworden. Bruce besluit deze zelf aan te wenden en creëert een mythische figuur die alle criminelen in Gotham in hun broek moet laten doen… Batman.

Batman Begins een schitterende film met een fantastische cast en is effectief een nieuw begin voor de gemaskerde wreker die door de laatste drie films een compleet belachelijke figuur geworden was. Christopher Nolan toont dat hij perfect de juiste punten weet aan te stippen om een personage als Batman terug tot leven te scheppen.