20 oktober 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

9 (Nine)

Een lappenpop, 9, komt tot leven in een verwoeste wereld. Samen met een groep andere lappenpoppen strijdt hij tegen de machines die hen proberen uit te roeien

Een lappenpop, 9, komt tot leven in een verwoeste wereld. Samen met een groep andere lappenpoppen strijdt hij tegen de machines die hen proberen uit te roeien

Onze opinie:
De mensheid is uitgestorven nadat ze op vraag van een dictator machines gebouwd hebben die bewust waren van zichzelf en op een gegeven moment zich tegen de mensen keerden en dodelijk gas over de planeet lieten neerdalen. In de nasleep van dit alles wordt een kleine pop genaamd “9” wakker. Niet wetende waar hij is of wat er gebeurd is gaat hij naar buiten om wat rond te kijken en komt hij erachter dat hij niet alleen is. Er zijn meerdere poppen en allemaal met hun eigen persoonlijkheid.

Wanneer een van hen gevangen genomen wordt door een machine die eruitziet als een hond besluit 9 om naar de oude fabriek te gaan waar de machine zich schuilhoudt. Echter, eens daar maakt hij per ongeluk een grote machine wakker die onmiddellijk de jacht opent op de poppen. Terwijl sommigen zo snel mogelijk weg willen vluchten om een andere schuilplaats te vinden realiseert 9 zich dat weglopen en verstoppen geen optie is maar dat ze een manier moeten uitdokteren om de machines voor eens en altijd te stoppen. Maar daarvoor moeten ze meer te weten komen over hoe ze tot leven gekomen zijn en hoe ze de machines kunnen stoppen.

9 is niet door Pixar gemaakt maar dat zou evengoed het geval kunnen zijn. Het verhaal start met een simpele achtergrond en weinig tot geen informatie over de poppen maar terwijl de film voortloopt kom je stilaan meer te weten over de geschiedenis alsook vanwaar de poppen komen. Niet dat dat veel inhoud oplevert maar dat is niet echt belangrijk. De sterkte van de film ligt er vooral in dat de animaties echt schitterend zijn, de aktie mooi op het scherm getoond wordt, en dat de personages zeer diep uitgewerkt worden. Neen, 9 slaagt er niet in om een film als Wall-E te overtreffen maar als Pixar niet zou bestaan zou deze film zeker aan de top staan van te moeten zien animatiefilms.