Zombieland

Student Columbus is een nerd en werkelijk overal bang voor. Dankzij zijn achterdocht overleeft hij een plaag die mensen verandert in allesverslindende zombies

Onze opinie:
Columbus heeft van zowat alles schrik en dat blijkt een goed ding te zijn aangezien het hem in leven gehouden heeft toen de wereld naar de kloten ging. Twee maanden nadat iemand een geïnfecteerde hamburger opgegeten had is de wereld in een verlaten plaats veranderd, gevuld met zombies die niets liever doen dan lekker menselijk vlees te eten. Yummie!

Columbus heeft besloten om een tocht te ondernemen om te zien of enkelen van zijn familie nog in leven zijn en terwijl hij obsessief zijn “regels om zombie armageddon te overleven” volgt ontmoet hij Talahassee, een typische macho die een gruwelijke haat heeft tegenover de ondoden alsook een ongezonde voorliefde voor Twinkies.

Onderweg ontmoeten beide heren Wichita en Little Rock, twee meiden die op weg zijn naar Pacific Playland, zogezegd de laatste plaats op Aarde waar geen zombies zijn…

Ik had hoge verwachtingen van Zombieland, misschien zo hoog dat het onmogelijk werd voor de film om ze in te lossen. Wil dat zeggen dat hij slecht is? Zeker niet. Het eerste deel van de film is redelijk goed met de gebruikelijke mix van humor en zombie-etend gevaar dat bijna constant aanwezig is terwijl Harrelson een goede job doet in het portretteren van de macho twinkie fan Talahassee. Op het einde krijgen we de absoluut krankzinnige zombie shootout waarnaar we aan het snakken waren en wederom resulteert dit in een leuke tijd alhoewel je constant het gevoel hebt dat er iets mist. De eindscene met de clown is daar een goed voorbeeld van want hij mist compleet zijn impact.

In het tussenstuk is er een lange sequentie waar eigenlijk weinig zombie-fun aanwezig is waardoor de film vertraagt naar het tempo van een schildpad, iets dat ervoor zorgt dat de film veel langer lijkt dan de 88 minuten die op de back cover staan. Het korte deel met Bill Murray brengt wel wat soelaas maar is niet genoeg om je te laten vergeten dat je je begon te vervelen.

Zombieland probeert een aktievolle Amerikaanse versie te zijn van Shaun of the Dead en tot op zeker niveau lukt dat ook maar het gedeelte in het midden verbrodt het een beetje. Wat meer zombies zou misschien geholpen hebben. De geruchten doen al de ronde dat er een sequel onderwege is en er is potentieel om hem beter te maken dan deze. Wat fine-tuning hier en daar en dan wordt het een echt meesterwerk. Niet dat we deze niet zouden aanraden. Hij is grappig, er is goeie actie en we kunnen de film niet verwijten dat hij onze torenhoge verwachtingen niet kon inlossen.