27 november 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

White Collar – Seizoen 2

Neal Chaffrey gebruikt wederom zijn criminele verleden en kennis van de fijnere dingen in het leven om FBI-agent Peter Burke te helpen witteboordencriminelen te vangen

Neal Chaffrey gebruikt wederom zijn criminele verleden en kennis van de fijnere dingen in het leven om FBI-agent Peter Burke te helpen witteboordencriminelen te vangen

Onze opinie:
In het tweede seizoen van White Collar beginnen we waar het eerste geĆ«indigd is. Kate is vermoord, de geheimzinnige muziekdoos is verdwenen, en doordat Neal bijna was ontsnapt is ook Peter niet meer zeker van zijn job. Met het Ministerie van Justitie in hun nek gaan de twee wel verder aan het werk en dat begint in de eerste aflevering met het testen van de veiligheid van enkele prestigieuze banken in New York nadat een zekere “Architect” reeds enkele ervan succesvol had weten te overvallen.

Natuurlijk worden de probleempjes met het Ministerie van Justitie snel opgelost en kunnen we terug over naar het gewone dagelijkse werk wat erin bestaat dieven en fraudeurs te klissen terwijl men daarnaast het verhaal omtrent de muziekdoos verder uitdiept. De individuele cases zijn iets gevarieerder dan in vorig seizoen en nu zijn het niet enkel meer typische oplichters die men moet te pakken krijgen, maar worden deze keer zelfs politici en kidnappers achterna gezeten door het “dynamische duo” en hun vrienden.

Het tweede seizoen houdt de luchtige toon van het eerste aan en naast de ondertussen bekende personages wordt ook Sara Ellis (Hilarie Burton uit One Tree Hill) geĆÆntroduceerd als een verzekeringsagente die een speciale band krijgt met Neal. De chemie tussen de verscheidene personages blijft zeer goed werken en met wederom interessante individuele verhalen waarbij op een gegeven moment zelfs Neal en Peter van rol veranderen blijft White Collar luchtig vermaak dat zeer gemakkelijk te smaken is.

De rode lijn rond de muziekdoos levert wederom de nodige additionele diepgang die je van aflevering naar aflevering gidst maar omdat deze in dit seizoen ten einde komt is de vraag nu vooral wat de makers gaan verzinnen voor het derde seizoen.