27 november 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

Werewolf: The Beast Among Us

Een middelmatige weerwolvenfilm die dom genoeg is om fans te plezieren

Transylvanië, de 19e eeuw. Weerwolven zijn een algemeen bekend probleem maar in een klein dorpje lijkt er een nieuwe soort van weerwolf huis te houden. Elke volle maan begint het beest mensen af te slachten en alle pogingen om het te stoppen zijn tot op heden mislukt. Niet enkel lijkt deze weerwolf sterker en sneller te zijn dan eender welke andere, hij lijkt ook een hogere intelligentie te hebben.

Wanneer een groepje harde weerwolfjagers in het dorp arriveert biedt Daniel, de assistant van de lokale dokter, zijn hulp aan en na wat aandringen en een mislukte poging om de wolf te vangen besluiten de jagers om hem in te lijven. Aangezien eender wie in het dorp de weerwolf kan zijn is Daniel’s hulp meer dan welkom, maar de vijand zou wel eens dichterbij kunnen zijn dan ze gedacht hadden…

In 2010 bracht Universal The Wolfman uit met Benicio Del Toro en Anthony Hopkins in de hoofdrollen. Zoals bij de meeste weerwolf films werden traditionele paden bewandeld en was het alsof een weerwolf iets nieuws was. Waar die film eigenlijk de gekende folklore volgde is dat helemaal niet het geval met deze Werewolf: The Beast Among Us. Weerwolven zijn dagelijkse kost, net zoals zombies en vampieren. Hadden we al gezegd dat de film plaatsvindt in Transylvanië? Het enige dat nog mist om de monsterbende compleet te maken is Frankenstein…

Kwantiteit is echter niet hetzelfde als kwaliteit en dat is ook hier het geval. Het acteerwerk is middelmatig, de plot onnozel, en de manier waarop in beeld gebracht wordt dat eender wie de wolf kan zijn is zo in-your-face dat alle mogelijke spanning compleet weg ebt.

Werewolf komt echt over als een van de Syfy Channel horrorfilms die onnozel genoeg zijn om ze grappig te maken. Als dat is waar je naar op zoek bent dan zal je deze film zeker leuk vinden, maar anders kan je hem even goed laten liggen.