18 oktober 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

Week van Waanzin (2)

Met verwondering kijken we naar wat de voorbije week in de media kwam

We hadden onze eerste Week van Waanzin nog maar net gepubliceerd en de nieuwsberichten met meer waanzin stroomden alweer binnen.

Exitplan niet zo’n duidelijke Exit:
Na de klucht – genaamd persconferentie – van de Veiligheidsraad vorige week vrijdag kwam onze ad interim premier met het volgende op zondag, amper 2 dagen later: Geen zekerheid dat winkels op 11 mei zullen openen, gevolgd door ons aller Maggie De Block die dit ook nog eens bevestigde. De reden dat er geen zekerheid is van de tijdslijnen? Het aantal ziekenhuisopnames blijft steken rond de 200 per dag. Hoeveel het er dan zouden mogen zijn om de winkels te laten openen? Dat wou Maggie niet kwijt, maar na wat aandringen (eerst wou hij er geen cijfer op plakken) wist Marc Van Ranst te melden dat het aantal ziekenhuisopnames onder 100 per dag moet dalen willen we aan de exit kunnen beginnen. Maar niets is zeker natuurlijk, dus wat leren we daaruit: eigenlijk hoeven we niet te kijken naar persconferenties en nieuwsberichten totdat er gezegd wordt: “ge moogt terug uit uw kot!”

Emissies Lage EmissieZones niet zo Laag:
Groen doet weer van zich spreken en dan hebben we het over de Lage EmissieZone in Gent. Immers, na Rotterdam in Nederland en Stuttgart in Duitsland is ook in Gent gebleken dat sinds de Corona crisis de luchtkwaliteit er niet op verbeterd is ondanks dat er amper nog auto’s rondrijden. Anders dan in die steden wil Groen echter niet af van de Lage-Emissiezones. Immers, er zijn nog steeds kankerverwekkende roetdeeltjes en de hele discussie omtrent fijnstof was blijkbaar zever want “Autoverkeer heeft maar een beperkte impact op fijnstof” volgens de groene milieuschepen Tine Heyse. Klein detail: de Vlaamse Milieumaatschappij kan de impact op dieselroet blijkbaar nog niet meten, men gaat er gewoon van uit dat minder verkeer minder dieselroet betekent. Feiten doen blijkbaar niet ter zake dus… Nog geen nieuws vanuit de LEZ in Antwerpen maar we zijn ervan overtuigd dat men daar gewoon doorgaat met LEZ want dat brengt geld in het laatje.

Politieke Draaiwinden:
Nog meer “Groen” nieuws, na zeveren over “politieke spelletjes” en “prioriteiten” omdat de NV-A vorige week reeds liet weten dat ze geen nut zagen in het verlengen van de volmachten voor Wilmes II vindt Groen het deze week wél een goed moment om te laten weten dat ze daar ook niet voor te vinden zijn. Dit nadat Conner Rousseau van de SP.a had laten weten dat zijn partij hier ook geen voorstander is en zo snel mogelijk nieuwe regeringsonderhandelingen wil, een statement dat snel opgevolgd werd door de Waalse broeders van de PS. Als zelfs de SP.a én de PS na de desastreuse presentatie van vorige week vrijdag de volmachten verlengen niet meer zien zitten kan Groen natuurlijk niet achterblijven… Grap van de zaak: een halve dag later besloot ook CD&V dat die volmachten verlengen misschien niet zo’n goed idee is terwijl ze zélf mee in de regering zitten. Tsjevenstreken? Kazakkendraaiers? Neen, CD&V blijft trouw aan hun aloude partijlijn: draaien met de wind!

Hoe die wind gaat draaien is echter nog maar de vraag want volgens de MR is er geen alternatief voor de minderheidsregering Wilmes, iets wat enkele dagen later dan toch tegengesproken wordt door hun voorzitter Georges-Louis Bouchez die dan toch formatiegesprekken vanaf juni wil. Je ziet het, in de politiek draait alles maar in het rond… zo ook Premier Wilmes die inziet dat haar ad interim regering niet echt veel steun meer heeft en dan maar probeert haar gezicht te redden door zelf te zeggen dat ze hoopt dat de volmachten niet verlengd moeten worden. Tjah, als zowat iedereen zegt dat het goed geweest is dan heeft het weinig zin om te zeggen dat je door wil gaan hé? En al zeker niet als de voorzitter van de grootste partij van Vlaanderen zegt dat je niet de power en niet het charisma voor sterk leiderschap hebt “maar daar ook niets aan kan doen”

We zijn in gevaar!
Grappig tussendoortje: Rapport waarschuwt voor 10 gevaren die het voortbestaan van de mensheid bedreigen zegt HLN over een rapport van “vooraanstaande Australische onderzoekers” die een Top10 gemaakt hebben van de grote (onzichtbare) gevaren die onze wereld bedreigen. Wat er zo voornaam is aan de makers is een compleet mysterie, op de website van de organisatie kan je zien dat het enkele voormalige politici en dokters zijn dus so what? In ieder geval hebben ze dus een Top10 gemaakt van de ergste gevaren en die kunnen eigenlijk samengevat worden naar 1: overbevolking! Waarom daar zoveel gedoe over moet zijn snappen we niet goed, net zoals we niet snappen waarom HLN ze in “willekeurige volgorde” opsomt met “per ongeluk, volledig willekeurig” Klimaatverandering op 1… In het rapport staat klimaatverandering nochtans op 4, voorafgegaan door overbevolking. Wat vinden de onderzoekers zelf de nummer 1? Schaarste aan levensnoodzakelijke natuurlijke hulpbronnen, wat natuurlijk een gevolg is van… overbevolking. Hadden we al gezegd dat overbevolking eigenlijk de samenvatting van het rapport is? Misschien een idee om er toch een tweede puntje bij te zetten dat de onderzoekers niet bedacht hebben: invasie van slechtgezinde buitenaardse wezens. Dàt zou nog eens origineel zijn!

Mondmaskersaga: een verhaal zonder einde:
Episode 5.000 ondertussen van de mondmasker-saga! Nadat men besloten heeft om mondmaskers te verplichten op het openbaar vervoer verkondigt viroloog Steven Van Gucht dat ze slechts een beetje helpen, terwijl Maggie De Block blijft zeggen dat mondmaskers een vals gevoel van veiligheid geven. Eerder liet viroloog Marc Van Ranst weten dat mondmaskers “volstrekt zinloos” zijn. Van Gucht verkondigde in Het Journaal dat “alle beetjes helpen. Elk druppeltje dat kan worden tegengehouden, is een kans minder dat het virus zich verspreidt”. Is het misschien een idee om de hele Veiligheidsraad plus alle ministers én alle zogenaamde experts die voor de camera’s gezet worden om vanuit een officiële functie iets te communiceren op communicatietraining te sturen? Kwestie dat er eens eenduidig gecommuniceerd wordt met rechtlijnige boodschappen? Daarnaast kan je je ook vragen stellen bij het feit dat niet minder dan 5 federale ministers bevoegd zijn voor de mondmaskers welke dus blijkbaar slechts “een beetje helpen”. Mexicaans leger iemand?

Verder mondmasker-nieuws: Kleurrijke campagne met Marc Van Ranst: “Een echte held draagt mondmasker”. Marc Van Ranst die meedoet aan een campagne om mondmaskers te dragen. De man die mondmaskers “volstrekt zinloos” vindt doet mee aan een campagne om het correct dragen van mondmaskers te promoten. Hoe verzinnen ze het?!?!? Daarnaast wist De Tijd nog te melden dat ondanks een massaal tekort aan mondmaskers in eigen land, en zelfs een “Maak je eigen mondmasker-dag”, België sinds 15 maart gemiddeld 6 exportvergunningen per dag afleverde! Het schatrijke Monaco heeft daarvoor de Belgische regering bedankt want sinds 2 weken kunnen ze onder andere dankzij ons land daar gratis mondmaskers uitdelen aan hun burgers. Klein detail: de Europese Unie heeft bij het begin van de coronacrisis een uitvoerverbod voor medisch beschermend materiaal ingevoerd en enkel als een overheid expliciet toelating gaf mochten zulke zaken nog uitgevoerd worden. Terwijl er dus gigantische tekorten waren in België liet onze regering zonder probleem export toe…

De Liefde van de Belgische overheid voor de auto:
Dat België een absolute topper is qua belastingdruk binnen Europa weten we al langer, maar deze week zijn we dankzij ACEA, de koepelorganisatie van Europese autoconstructeurs, erachter gekomen dat er nog een belasting is waar we de absolute nummer 1 in zijn in Europa: autobelasting! En dit zowel op aankoop als op gebruik! België first! Belgen worden niet minder dan 55% meer belast op aankoop én gebruik van de auto dan het Europees gemiddelde, en dan zijn inkomsten uit Lage Emissiezones of boetes en dergelijke nog niet meegerekend. Ter vergelijking: Nederland, waar bvb. brandstof veel duurder is dan bij ons, ligt slechts 10% hoger dan het Europees gemiddelde. Nog politieke partijen die vinden dat er niet genoeg belast wordt op auto’s? Bring it on!

Klimaatdoelen gehaald!
Dat er goed nieuws is vanwege de lockdown had waarschijnlijk niemand verwacht, maar het is waar! Lockdown helpt Vlaanderen klimaatdoel voor 2020 te halen kregen we te lezen op HLN, nadat de Bond Beter Leefmilieu de nieuwste cijfers van Sia Partners bekeken had waarin staat dat het dalende autoverkeer als gevolg van de lockdown de Vlaamse niet-ETS-emissies deed dalen tot zo’n 39,5 miljoen ton. De BBL merkt wel op dat dit natuurlijk niet is vanwege “degelijk klimaatbeleid” maar omdat we allemaal “in ons kot” zitten. Duh! Het is echter wel duidelijk dat de Bond Beter LeefMILIEU de Planet of the Humans documentaire nog niet bekeken heeft want ze vraagt nog steeds voor gerichte investeringen in “energierenovaties” en elektrisch vervoer. Dat zonder kernenergie alle elektriciteit meer milieubelastend gemaakt zal worden dan nu willen ze blijkbaar nog steeds niet horen, onze MILIEUbobo’s?

Links houdt niet meer van de Linkse Michael Moore:
Linkse klimaatactivisten die open staan voor kritiek, dàt zou nog eens wereldnieuws zijn! Ze staan dus ook te drummen om Moore’s Planet of the Humans documentaire af te kraken, terwijl Michael Mann, dé man achter de bewezen misleidende hockeystick grafiek, zelfs oproept om de film te laten verbannen. Dat Moore vooral focust op het MILIEU-aspect en niet zozeer op de klimaatpolitiek blijken de criticasters nog niet echt begrepen te hebben. Dat Al Gore’s “An Inconvenient Truth” opportunistisch gemaakt was om vooral zijn eigen zakken te kunnen spekken heeft niemand weerhouden om deze overal in de prijzen te laten vallen en zelfs op bepaalde scholen verplicht materiaal te maken, maar o wee als je kritiek geeft op de groene industrie…

Bye Bye Waterstof?
Dat écht milieuvriendelijke technologieën door overheidsbeleid in de papiermand gegooid worden hebben we al eerder gezien, zo wordt er volop ingezet op biomassacentrales, windmolens en zonnepanelen in plaats van thoriumcentrales en verder onderzoek richting kernfusie te stimuleren. Het nieuwste slachtoffer lijkt de auto op waterstof te worden. Zo heeft na Honda en Volkswagen ook Mercedes besloten om alle onderzoek hieromtrent te stoppen. De reden: de wurggreep van de EU om volop te investeren in elektrische auto’s waardoor er geen budget meer is om verder onderzoek te doen naar waterstofauto’s. Dus: liever megalomaan gesubsidieerde auto’s op batterijen die allesbehalve goed zijn voor het milieu, en rijden op elektriciteit die ook niet echt milieuvriendelijk opgewekt wordt, dan bedrijven de tijd te geven om met een écht alternatief voor benzine en diesel voor de dag te komen – enige uitstoot van brandstofcellen is waterdamp! – dat ook nog eens véél handiger is voor de gebruiker aangezien je waterstof even snel kan tanken als gewone brandstof en je dus geen half uur verliest bij een stopcontact bij de McDonald’s. En dan hebben we het nog niet over het feit dat je niet moet panikeren over hoeveel kilometer je nog wel zou kunnen rijden… Goed bezig EU, doe zo voort! Die Green Deal zal ons duidelijk nog véél geld gaan kosten en niets opbrengen!