24 juni 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

Week van Waanzin (13)

Met verwondering kijken we naar wat de voorbije week in de media kwam

De Corona-klucht blijft stug doorgaan
We hebben hier al meermaals aangegeven hoe onze regering(en) een fantastisch voorbeeld zijn van leiderschap dat ons doorheen de Corona-crisis zal krijgen als een ijsbreker die door een kleine schots vaart en deze week was weer een perfect illustratief voorbeeld daarvan. Omdat de uitbraak in België pas echt ten volle tot uitbarsting kwam in maart nadat de skiërs terugkeerden uit Italië bedacht men dat een ezel zich niet twee keer aan eenzelfde steen stoot. Met de vakantieperiode in het vizier zou iedereen die naar een “oranje” land vertrok bij terugkeer zichzelf twee weken in quarantaine moeten zetten en zich laten testen. Kwestie van geen mogelijke besmettingen door te geven. Hoe men dit zou controleren was echter de vraag maar daar is deze week antwoord op gekomen: we gaan het niet controleren en quarantaine is niet meer nodig. Neen, mensen moeten “zelf maar waakzaam zijn” en mocht je symptomen krijgen moet je zelf maar naar de huisarts gaan en je laten testen. En als je ok bent ermee mag je jezelf in quarantaine zetten. Als dat echt niet teveel gevraagd is van je burgerzin. Ondertussen stijgt het aantal besmettingen per dag, veranderen de landen dagelijks van groen over oranje naar rood en terug zodat geen kat nog snapt waar het wel/niet veilig is, en laat Minister De Block met opgeheven vingertje weten dat “als de trend zo blijft evolueren, verdere versoepelingen niet kunnen doorgaan”. Je ziet zo het angstzweet uitbreken bij de mensen in de straat… als Maggie zoiets zegt, dan moeten we wel braaf zijn he!

In ieder geval zal er geen gebrek meer zijn aan mondmaskers. Terwijl amper 2 op de 10 Belgen hun “gratis mondmasker” (van 2,5 euro per stuk, betaald door de belastingbetaler) afgehaald hebben bij de apotheek, heeft onze federale regering alvast een nieuwe bestelling geplaatst van niet minder dan 5 miljoen additionele stoffen mondmaskers… Ondertussen zijn er nog genoeg mensen die het blijkbaar niet de moeite vinden om zo’n mondmasker effectief te gebruiken, en dat zien we dan ook terug in de laatste cijfers die een serieuze stijging laten zien.

Om het helemaal een (triestige) grap te maken lijken veel van onze politici niet te begrijpen dat ze een voorbeeldfunctie hebben. Zo was er een fotomoment in Gent waar Ben Weyts (NV-A), Burgemeester Mathias De Clercq (OpenVLD) en schepen Sofie Bracke (Open Vld) samen met een boel fietsers poseerden zonder mondmasker, en zelfs de hele Vlaamse regering blijkt mondmaskers en social distancing binnenskamers niet nodig te vinden. Bart Somers (OpenVLD) en Hilde Crevits (CD&V) vluchtten achteraf na de ministerraad maar weg via een venster “om niet door het beeld te lopen terwijl Jan Jambon geïnterviewd werd”. Dat geloven we natuurlijk onmiddellijk.

De Regeringsklucht blijft eveneens stug doorgaan
Na maanden van onderhandelingen, afspeuren van mogelijke coalities en verscheidene grote uitspraken kwam Paul Magnette deze week verkondigen dat de PS klaar is voor onderhandelingen met NV-A, inclusief een nieuwe staatshervorming waarbij men bevoegdheden ofwel 100% federaal ofwel 100% regionaal wil opzetten. Dat de PS vorige week nog de NV-A bijna op dezelfde lijn zette als Vlaams Belang, en dat Magnette de voorbije keren zélf de stekker uit de onderhandelingen getrokken heeft, moeten we maar even vergeten.

Dat de Franse Gemeenschap financieel in nauwe papieren zit en ze nu plots een aanpassing willen aan de financieringswet zal er natuurlijk niets mee te maken hebben… Ondertussen wist Waalse minister van Begroting Jean-Luc Crucke (MR) met veel trots weten dat Moody’s de rating van Wallonië niet zou verlagen! Schitterend nieuws, maar dat dit gebeurt omdat volgens Moody’s de Belgische Overheid ter hulp zal komen indien nodig wordt natuurlijk in onze mainstream media niet vermeld. En nu wil Paul Magnette plots “de grote redder des vaderlands” spelen? Ra ra ra… waar zou het hem om te doen zijn? Geld van de Vlamingen misschien?

Dat deze week bekend werd dat het federaal begrotingstekort niet minder dan 52.8 miljard euro is en neerkomt op 12,31% van het BBP zal er ook wel mee te maken hebben. Het goede nieuws is dat België er al erger voor gestaan heeft. In 1981 was het namelijk 16% van het BBP en toen hadden we Guy Mathot van de PS als Minister van Begroting die toen verkondigde dat “het er vanzelf was gekomen dus ook wel vanzelf zou verdwijnen”. Misschien een idee voor Magnette?