18 oktober 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

Week van Waanzin (12)

Met verwondering kijken we naar wat de voorbije week in de media kwam

Hoofddoekfanaten trekken zich niets aan van Grondwettelijk Hof noch Corona-maatregelen
Het mag duidelijk zijn dat bepaalde mensen zich altijd schuilen achter de wet, behalve als die wet niet in lijn met hun “verwachtingen” is. Zo kwamen vorige zondag 1.200 betogers samen op de Kunstberg in Brussel omdat het Grondwettelijk Hof een Brusselse school gelijk had gegeven dat indien ze een verbod op alle levensbeschouwelijke tekenen hanteren, ook islamitische hoofddoeken verboden mogen worden. Vijf studentes hadden dit samen met Unia voor het Grondwettelijk Hof getrokken en de zaak verloren. Gevolg: 1.200 (voornamelijk) moslima’s met hoofddoeken die samen kwamen betogen terwijl men maximaal met 400 mensen mag deelnemen aan “outdoor evenementen”. In plaats van bekeuringen uit te geven besloot de politie de mensen op te delen in 3 groepen van 400 die “niet met elkaar in contact kwamen”. Gezien de foto’s werd ook de “1,5 meter-regel” gigantisch geschonden, maar voor Marc Van Ranst was het allemaal wel “een goede oplossing gezien de omstandigheden”. De (blijkbaar allemaal Franstalige) organisaties die achter de actie zaten lieten verder nog weten dat België een land moet zijn “waar wederzijds respect de wet dicteert”… zouden ze het ironisch bedoelen?

Werkzaamheidsgraad in België blijft abominabel, vooral in het zuiden
Randstad heeft hun tweejaarlijkse rapport over de Belgische arbeidsmarkt vrijgegeven en dat toont aan dat het in België nog steeds huilen met de pet op is. Ondanks een kleine stijging van de werkzaamheidgraad blijven we onderaan de Europese hitlijst bungelen, met name op plaats 24 van 28. De reden: de zo mogelijk nog slechtere resultaten van Wallonië en Brussel. Waar Vlaanderen een tewerkstellingsgraad telt van 75.5% haalt is dit slechts 64.6% in Wallonië en 61.7% in Brussel. Daarmee moet Brussel enkel Griekenland achter zich laten qua slechtste tewerkstellingsgraad in Europa. Wat in de mainstream media niet vermeld werd is de tewerkstellingsgraad bij Niet-Europese allochtonen, waarschijnlijk omdat die zowaar nog dramatischer is. In Vlaanderen is de tewerkstellingsgraad van buitenlanders van buiten de EU 60.6%, wat in lijn is met het Europese gemiddelde, terwijl dit in Brussel 41.9% en in Wallonië een erbarmelijke 32.1% is. U leest dit correct: minder dan 1/3e van de niet-Europese allochtonen in Wallonië werkt. Het mag duidelijk zijn, het werkgelegenheidsbeleid in Wallonië en Brussel kan wel wat werk gebruiken, we stellen dan ook voor dat men hier enkele ministers voor aanstelt, net zoals ze voor Volksgezondheid er ook 7 hebben.

Mondmaskersaga Episode Zoveel: “We draaien met de wind mee”
Een week nadat de burgemeester van Deinze probeerde mondmaskers te verplichten in winkels maar werd teruggefloten door Pieter De Crem (CD&V), laat de Hoge Gezondheidsraad nogmaals weten dat ze een verplichting van mondmaskers in winkels een goed idee vinden, zeker aangezien er nog steeds dagelijks nieuwe besmettingen plaatsvinden en dit met de vakantieperiode (en veel mensen die weer naar het buitenland trekken) er niet uit ziet alsof het snel gaat verbeteren. De reactie van onze regering: De Nationale Veiligheidsraad zit volgende week woensdag weer samen, we zullen het bekijken om enkele uren later plots hun kar te keren en te laten weten dat vanaf zaterdag mondmaskers verplicht worden in winkels, bioscopen, theater-, concert- en conferentiezalen, auditoria, gebedshuizen, musea, bibliotheken en shopping centra. Dit dus slechts enkele uren nadat premier Sophie Wilmes nog had gezegd dat de regering mondmaskers “voorlopig” enkel sterk zou blijven aanbevelen als antwoord op de gehele oppositie die het beleid bekritiseerde. Onze regering is een duidelijk toonbeeld van daadkrachtig en leidend beleid met langetermijnvisie…

Charles Michel wil “politieke moed” zoals in België
Europees Raadsvoorzitter Charles Michel heeft zijn roots niet verloren. In navolging van de situatie in België stelt hij voor om 750 miljard te gaan lenen op de kapitaalmarkten voor het Europees herstelplan waarna 500 miljard gegeven zal worden als subsidie aan de regio’s en sectoren die dit geld het hardste nodig hebben. Met andere woorden: Spanje en Italië, en dit om te voorkomen “dat lidstaten met een hoge schuldgraad in de problemen komen”. Omdat er al meermaals kritiek is gekomen op de plannen van “onze Charel” heeft hij voor deze nieuwe poging om goedkeuring te krijgen wel voorgesteld dat het geld een jaar vroeger terugbetaald wordt en dit via nieuwe inkomsten voor de Europese begroting. En wat zouden die nieuwe inkomsten kunnen zijn? Een Europese belasting op niet-recycleerbare plastics, een “digital heffing” en een Europese belasting op financiële transacties. Simpel gezegd: we gaan geld lenen, geven het grootste deel ervan weg aan “het zuiden” en voeren nieuwe belastingen in om het geld terug te kunnen betalen. Klinkt Belgisch, neen?