25 juni 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

Week van Waanzin (10)

Met verwondering kijken we naar wat de voorbije week in de media kwam

Linkse Extremisten zijn erger dan Jihadi’s!
Europol heeft een nieuw verslag vrijgegeven omtrent terreur in Europa en daar staan enkele interessante feitjes in: zo verkondigt Europol dat “Europa de gevolgen ondergaat van een wereldwijde golf van extreemrechts geweld”. Dan denk je onmiddellijk dat hier in Europa blijkbaar veel extreemrechtse terreuraanslagen geweest zijn, maar dat blijken er slechts zes geweest te zijn in 2019, wat wel 5 meer is dan in 2018. Het “gevaar” is volgens Europol echter: “ze dragen bij aan een klimaat van angst en vijandigheid tegenover minderheden”. Het gevolg: 26 links-extremistische aanslagen in 2019 tegenover 19 in 2018! En daarmee staan ze op kop want Jihadisten hadden in 2019 slechts 21 aanslagen gepleegd tegenover 24 het jaar daarvoor. Go Left! Waar rechts-extremisten dus als een absoluut gevaar worden gezien door Europol omdat ze “online communiceren”, communiceert extreemlinks veel minder, die DOEN gewoon! Oei, hebben die misschien teveel naar OpenVLD geluisterd?

Kan er iemand Europol een woordenboek bezorgen?
Ook nog een klein interessant weetje: voor Europol zijn mensen die vinden “dat niet-Europese migratie de Europese demografie bedreigt” blijkbaar eveneens “radicaal”. Wij zouden zulke mensen echter gewoon omschrijven als “intelligent” omdat ze de betekenis van het woord demografie kennen. Volgens VanDale: “statistische beschrijving van de bevolking”. Als er veel niet-Europese migranten naar Europa komen, dan verandert de Europese demografie.

CD&V en OpenVLD waarschuwen voor hun eigen regering!
Het Internationaal Instituut voor Democratie en Electorale Assistentie (IDEA) in Stockholm en het Nationale Fonds voor de Democratie in Washington hebben een brief uitgevaardigd waarin ze waarschuwen dat de Coronacrisis de democratie bedreigt, onder andere omdat overheden in meerdere democratieën noodbevoegdheden hebben gekregen, zonder garanties dat die op een gegeven moment ook weer worden teruggedraaid. Bij de Belgische ondertekenaars vinden we Guy Verhofstadt (Open Vld), Kris Peeters (CD&V) en CD&V-senator Sabine de Bethune terug. Deze zijn blijkbaar vergeten dat de minderheidsregering Wilmes (met aan Vlaamse kant OpenVLD en CD&V) in België noodbevoegdheden gekregen heeft?

Herfederalisering Gezondheidszorg: de Media manipuleren de peiling!
Deze week verscheen De Grote Peiling van HLN, VTM Nieuws, RTL en ‘Le Soir’ die met veel bombarie meldden dat 6 op de 10 Belgen een herfederalisering willen van de gezondheidszorg, en dat zelfs een meerderheid van NV-A en Vlaams Belang kiezers dit zouden zien zitten. Klinkt zeer duidelijk en een negatief bericht voor de Vlaamsnationalisten, maar wat men er niet bij vermeldt is dat de mensen niet verteld is geworden hoe en waar die 9 ministers allemaal zitten. Immers, dan zou het antwoord nogal eens anders kunnen uitvallen…

Even een opsomming:
– Maggie De Block (Open Vld) is federaal minister van Volksgezondheid.
– Wouter Beke (CD&V) is in de Vlaamse regering bevoegd voor ‘gezondheidszorg, preventie en welzijn’.
– Christie Morreale (PS) heeft diezelfde post in de Waalse regering.
– Antonios Antoniadis (SP) heeft de ministerportefeuille in de Duitstalige Gemeenschap.
– Bénédicte Linard (Ecolo) is in de Franse Gemeenschapsregering minister voor alles wat ‘kinderen’ betreft.
– Valérie Glatigny (MR) in diezelfde regering bevoegd voor de universitaire ziekenhuizen.
– Alain Maron (Ecolo) is in de Brusselse regering bevoegd voor de Franstaligen, met de ministerportefeuille van ‘Hulp aan personen met een handicap, ziekenhuisbeleid, ouderenbeleid en geestelijke gezondheidszorg’.
– Elke Van den Brandt (Groen) heeft diezelfde portefeuille in de Brusselse regering, voor de Nederlandstaligen.
– Barbara Trachte (Ecolo) is dan weer een Brussels staatssecretaris, die bevoegd is voor preventie, maar dan wel enkel voor de Franstalige Brusselaars.

Dus samengevat: 1 Federale minister van Volksgezondheid, 1 Vlaamse minister voor Gezondheidszorg, 7 Waalse/Brusselse/Duitstalige ministers voor zaken gerelateerd aan Gezondheidszorg. Hoeveel Vlamingen zouden een herfederalisering willen als erbij verteld wordt dat voor 1 functie in Vlaanderen, Wallonië & Brussel er 7(!!!) nodig hebben?

Wouter Beke is te vriendelijk voor Humo
Deze week had Humo een interview met Wouter Beke waarin ze hem de vraag stelden of hij door wil gaan “met een systeem van negen ministers die bevoegd zijn voor de gezondheidszorg”. Beke – politiek correct als hij is – antwoordde dat ze er in Duitsland zeventien hebben en dat gezondheidszorg zo dicht mogelijk bij de burger moet staan. Als hij iets minder politiek correct geweest was dan had hij journalist Raf Liekens beter op zijn punt gezet en bovenstaande uitgelegd (ervan uitgaande dat de heer Liekens zijn interview niet goed voorbereid heeft en niet beseft waar die “mogelijke overdaad” vandaan komt – we willen deze heer natuurlijk niet beschuldigen van opzettelijke misleiding van de lezer) om dan te eindigen met “misschien moet u die vraag stellen aan Brussels/Waalse vrienden die voor mijn job zeven mensen nodig lijken te hebben”

Niemand heeft blijkbaar opgelet tijdens de formatiegesprekken voor de Vlaamse regering
Vrijdag in De Afspraak kwam voormalig OpenVLD-voorzitster Gwendolyn Rutten nog eens voorbij en die wist te zeggen dat tijdens de formatiegesprekken Bart De Wever zowel OpenVLD als CD&V gevraagd heeft om in een regering te gaan met Vlaams Belang. Groot Nieuws blijkbaar want HLN vond het zo’n “bommetje” dat ze zelfs stante pede politiek analist Carl Devos lieten verkondigen dat hij vond dat Rutten daarmee de federale formatiegesprekken bemoeilijkte want dit toont blijkbaar aan dat het verschil tussen NV-A en Vlaams Belang klein is in de ogen van de Franstalige politici. Klein detail: zoals Loryn Parys, ondervoorzitter van de NV-A al wist te melden heeft men bij de Vlaamse regeringsvorming “alle mogelijkheden verkend om een Vlaamse regering te vormen, rekening houdend met het signaal van de kiezer.”. Dat heeft destijds ook Bart De Wever gezegd toen de gesprekken met Vlaams Belang bleven duren en hij ze niet onmiddellijk de deur wees. De uitspraken van Rutten zijn dus in realiteit geen nieuws, tenzij de media en zowat alle Franstalige politici hebben liggen slapen bij de Vlaamse regeringsformatie… de reactie van Bart De Wever zelf was in ieder geval duidelijk: “Ik zou heel graag reageren op Gwendolyn Rutten, maar zoals u achter mij ziet moet ik heel dringend mijn gras afrijden en dat is toch belangrijker”