27 november 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

Warehouse 13 – Seizoen 5

Een relatief waardig einde, maar een "seizoen" kunnen we dit moeilijk noemen.

In het laatste seizoen van Warehouse 13 beginnen we waar seizoen 4 opgehouden is. Paracelsus neemt het Warehouse over en reist terug in de tijd om zijn ideaalbeeld tot stand te brengen van wat het Warehouse en zijn mensen zouden moeten doen. Onze geliefde helden slagen er natuurlijk in om de alternatieve realiteit die hierdoor gecreëerd werd op te doeken, maar wat ze niet beseffen is dat een oude vijand van hen hierdoor terug op de proppen komt, een vijand die hen later weer het leven zuur zal maken en zelfs de toekomst van het Warehouse in Amerika op spel zet. Ondertussen hebben ze natuurlijk de “gewone” zaken waar ze zich mee moeten bezighouden zoals mensen die op het droge verdrinken, een renaissance kermis waar allerlei gevaarlijke wezens uit het niets komen opdagen, en personen die in de telenovela gezogen worden.

Klinkt bovenstaande tekst nogal kort om een heel seizoen te behandelen? Wel, dat is omdat seizoen 5 ook slechts 6 episodes telt waarbij de laatste nog nét geen standaard flashback is van de voorbije seizoenen. We blijven dus met slechts 5 episodes over waarvan een afsluiter van het vorige seizoen, drie afleveringen die redelijk tot goed zijn, en de aflevering omtrent de soapserie die net zo irritant is als een échte soap.

Als “seizoen” is dit laatste deel van Warehouse 13 een serieuze tegenvaller. De kwaliteit van het geleverde valt nog wel mee, maar je betaalt eigenlijk dezelfde prijs voor 6 afleveringen waar voorbije seizoenen toch minstens dubbel zoveel episodes bevatten en dan kunnen we niet anders dan zeggen dat dit toch wel een beetje naar oplichterij begint te neigen.