4 december 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

Underbelly: A Tale of Two Cities

Niet te vergelijken met grote Amerikaanse series, maar wel leuk om te bekijken

A Tale of Two Cities keren we terug naar Australië tijdens de periode tussen 1976 en 1987 waarin het continent overspoeld werd door harddrugs. We krijgen te zien hoe de charmante Terry Clark erin slaagt om zich met de hulp van levensgenieter Bob Trimbole op te werken van kleine crimineel tot een van de grootste heroïnedistributeurs op het continent.

A Tale of Two Cities is het tweede seizoen in de op waargebeurde feiten Underbelly serie die telkens een andere periode in de Australische criminele geschiedenis in beeld brengt. Deze keer gaan we naar de jaren ’70 en ’80 om te zien hoe de grootschalige import van harddrugs de gevestigde waarden in het criminele milieu in Australië door elkaar haalt. Allemaal zeer leuk en aardig maar wederom merk je toch dat hier niet eenzelfde budget ter beschikking staat als in Amerikaanse topseries.

De acteerprestaties zijn niet slecht, maar doordat er zoveel verschillende personages zijn die aan bod komen en de makers allerlei min of meer aparte gegevens proberen aan elkaar te lijmen komt het geheel een beetje over als een warboel die coherentie mist. Als je daar echter door kan bijten, dan is deze nieuwe Underbelly wel een leuk seizoen die een zicht geeft op de Australische misdaadgeschiedenis. Ook al lijkt het een beetje knullig in vergelijking met Amerikaanse series 🙂