Two Weeks Notice

Lucy Kelton (Sandra Bullock) is een vrouw met slechts een doel in haar leven: goed doen voor mensen. Dit doet ze door haar werk als advocaat te gebruiken om ervoor te zorgen dat gebouwen die belangrijk zijn voor bepaalde buurten niet gesloopt worden. Tijdens haar strijd voor rechtvaardigheid ontmoet ze George Wade (Hugh Grant), een rijke ontwikkelaar die een buurtcentrum in haar omgeving wil neerhalen om een nieuw gebouw in de plaats te zetten. Na een korte discussie en voordat ze het goed en wel beseft wordt ze ingehuurd om zijn laatste advocaat te vervangen.

In deze job slaagt ze erin om deals te maken voor Wade alsook gebouwen beschermen die belangrijk zijn voor haar. Echter, George’s nogal onvoorspelbare manier van leven en zijn gewoonte om haar te contacteren voor de meest onnozele redenen (zelfs wanneer ze op de bruiloft van haar beste vriend is) wordt teveel voor haar waardoor ze besluit om haar job op te zeggen. Tijdens haar laatste dag op het werk komt ze erachter dat ze meer gevoelens voor George heeft dan ze wil toegeven…

Sandra Bullock en Hugh Grant samen in een komedie? Ja, dan weet je al wat te verwachten; romantiek die alle kanten op gaat en brave grappen die een lichte lach op je mond doen verschijnen maar allesbehalve gedurfd zijn. Two Weeks Notice is dan ook een degelijke romantische komedie die het goed zal doen bij de vrouwen maar verder weinig origineels bevat. Niets mis mee, maar ook niets memorabel dus.