Two and a Half Men – Seizoen 10

Info

Beeldformaat: 1.78:1 anamorf PAL
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 2.0, Spaans Dolby Digital 2.0

Ondertitels: Deens, Engels, Fins, Frans, Nederlands, Noors, Spaans, Zweeds

Extra's: Gag Reel, Two Manly Men Singing And Dancing

Speelduur (min.): 466
Leeftijd: AL

Geschreven door:

box-twoandhalfmens10

SERIE
Met het verdwijnen van Charlie Sheen uit Two and a Half Men leek het erop dat we met het achtste seizoen wel aan het einde gekomen waren van deze populaire sitcom. De makers haalden echter een wit konijn uit hun hoed genaamd Ashton Kutcher en seizoen 9 werd onverwacht toch nog een succes. Gevolg: seizoen 10 werd ingeblikt!

Moeten we daar nu gelukkig mee zijn? Ja en nee. Kutcher slaagt erin zich te bevestigen als de wereldvreemde miljonair Walden Schmidt die intrekt bij Alan en zorgt voor enkele leuke momenten, maar fans van de serie die de familieband tussen Charlie (Sheen) en Alan Harper (Jon Cryer) konden appreciëren zijn eraan voor de moeite en de fouten van Alan worden toch écht wel wat teveel in de verf gezet om nog van een gebalanceerd seizoen te kunnen spreken.

Om de populariteit hoog te houden krijgen we wederom enkele cameo’s voorgeschoteld waaronder Michael Bolton en Miley Cyrus, en de makers doen hun uiterste best om de veranderende cast (ook Angus T. Jones aka Jake Harper komt minder en minder voorbij) geen al te grote impact te laten maken op de kwaliteit van de sitcom maar je mag jezelf stilaan wel beginnen af te vragen in hoeverre dit nog Two and a Half Men is. Immers, van de twee en half blijft er nog zo ongeveer anderhalf meer over…

BEELD EN GELUID
Two and a Half Men is een sitcom en dan kan je natuurlijk geen beeld- en geluidskwaliteit verwachten die in lijn ligt met die van blockbuster films. Dat gezegd zijnde is het beeld niet echt slecht te noemen maar we vonden toch wel wat noise en (te) softe scènes hier en daar.

Het geluid is eveneens adequaat. We krijgen dan wel een 5.1 track, maar het is en blijft een sitcom die volkomen rond dialogen draait en daar kan je weinig interessants aan toevoegen natuurlijk. Deftig dus, maar zeker niets speciaals.

EXTRA’S
Euhm, een Gag Reel en een stukje omtrent een muzikaal nummer zal ons niet direkt van onze sokken blazen op gebied van extra’s.

CONCLUSIE
Two and a Half Men slaagt erin om toch nog door te blijven gaan ondanks de problemen die de serie onderging de laatste tijd. Charlie Sheen vertrok, Angus T. Jones liet zich kritisch uit over de verhalen en kreeg als straf minder en minder schermtijd, en ook producer Lee Aronsohn bedacht dat het welletjes geweest was en gaf er de brui aan. Met dat in gedachten valt het tiende seizoen – wat volgens maker Chuck Lorre “matuurder” is – best nog wel mee. Maar of we het effectief nog als “Two and a Half Men” kunnen zien is een andere vraag… Enkele voor wie gewoon graag wat luchtigs voorbij wil zien komen dus.

Score

Film:
Extra's:
Geluid:
Beeld: