Twister

Jo Harding (Helen Hunt) is een wetenschapster die erop uit is om de geheimen van orkanen te ontdekken en ze doet er alles aan om maar zo dicht mogelijk bij de gevaarlijkste tornado’s in de wereld te geraken. Spijtig genoeg heeft deze toewijding aan haar job haar privéleven niet geholpen want ze staat op punt te scheiden van haar man Bill (Paxton). Wanneer ze samen met haar collega’s een nieuw toestel ontvangen hebben dat mogelijk nieuwe informatie kan blootleggen omtrent orkanen moeten ze het recht in het pad van zulk een orkaan krijgen waardoor hun eigen leven op het spel staat.

Het verhaal van Twister is allesbehalve origineel en je zou bijna kunnen zeggen dat het gewoon afwezig is. Om een goed idee te geven, het gaat een beetje als volgt: gekke wetenschappers zoeken informatie te vergaren omtrent orkanen en krijgen nieuw toestel dat ze binnen een orkaan moeten zien te zetten. Enorm gevaarlijke orkaan komt dichterbij en vernielt zowat alles op zijn weg. We krijgen een ton aan speciale effecten. Oh, en er is ook nog een simplistisch liefdesverhaal om het geheel wat smeuïger te maken 🙂

Zoals je je kan voorstellen is dit enkel maar een aanrader te noemen als je je hersenen af wil zetten en genieten van speciale effecten die voorbij komen.