True Blood – Seizoen 6

Met het wegvallen van de Vampire Authority en het tekort aan TruBlood ziet het er niet goed uit voor de vrede tussen mensen en vampiers. Louisiana gouverneur Truman Burrell helpt ook al niet mee aangezien hij gewoonweg de oorlog verklaart aan de vampiers en zowaar zelfs het materiaal blijkt te hebben om hen effectief te bestrijden. Gelukkig heeft Bill Compton op het einde van het vorige seizoen het bloed van oer-vampier Lillith gedronken waardoor hij nu super krachtig geworden is en hiermee zijn vrienden zou kunnen helpen in de strijd, ook al is er veel wantrouwen omtrent zijn bedoelingen.

Sookie heeft het ondertussen helemaal gehad met Bill en samen met Jason heeft ze wel iets anders aan haar hoofd: Warlow, de oudste nog levende vampier en moordenaar van hun ouders is terug opgedoken en dat belooft helemaal niets goeds.

De hoofdlijnen van dit zesde seizoen omtrent de oorlog tussen vampiers en mensen, en de strijd van Sookie en Jason tegen Warlow (mét een leuke tussenkomst van Rutger Hauer!) zorgen ervoor dat we weer helemaal mee zijn. Spanning, actie, emotie, … het zit weer helemaal goed op dat vlak bij True Blood en de verwachtingen die het einde van seizoen 5 schepten worden dan ook (bijna) volledig ingelost. Het spijtige is wel dat de stukken rondom Sam Merlotte, Alcide, Andy Bellefleur en Terry Bellefleur nog verder naar de achtergrond gedrukt worden, compleet onafhankelijk lijken te lopen van het hoofdverhaal en als dusdanig nog meer voelen als opvulling die weinig tot niets bijbrengt aan wat er voor de rest gebeurt dan in de vorige seizoenen. Gelukkig zijn dit maar relatief kleine stukjes zodat de aandacht niet al teveel verslapt maar je kan je je wel afvragen waarom dit niet op een betere manier geïntegreerd wordt of gewoon in zijn geheel geschrapt.

Na enkele mindere seizoenen is True Blood weer op het niveau waar we het willen, ook al zijn er toch nog meer dan genoeg puntjes waar je kritiek op kan hebben. Het hoofdverhaal rondom Sookie en de verscheidene vampiers in haar leven krijgt een redelijk goed uitgewerkt einde maar dat zorgt er wel voor dat je je afvraagt wat men in seizoen 7 gaat voorschotelen. De cliffhanger doet vermoeden dat de vampiergemeenschap in stukken is opgedeeld wat wel tot leuke actie kan leiden, maar inhoudelijk lijkt er zo op het eerste zicht weinig verder te vertellen. Het zal afwachten worden!