27 november 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

Trespass

Een middelmatige film over binnendringers in je huis.. Clichématig en niet verrassend.

Kyle Miller is een succesvolle diamanthandelaar die samen met zijn vrouw Sarah en dochter Avery in een luxevilla woont. Alles is echter niet zo fantastisch als het lijkt. Kyle’s huwelijk gaat door een moeilijke periode vanwege zijn werk en zijn dochter is nogal rebels. Wanneer enkele gemaskerde mannen de villa binnenvallen om de inhoud van Kyle’s hi-tech brandkast te pakken te krijgen komt de spanning hinnen het huishouden helemaal naar boven en komen de gangsters er al snel achter dat dit toch niet zo’n makkelijk klusje zou worden als ze verwacht hadden.

In Trespass krijgen we Nicholas Cage en Nicole Kidman te zien, en de regie is in de handen van niemand anders dan Joel Schumacher. Met zulke namen op de cover verwacht je natuurlijk een originele insteek op het nogal banale gegeven van een home invasion. Spijtig genoeg worden de verwachtingen allesbehalve ingevuld. Het verhaal doet weinig meer dan de standaard plot twists en clichés van het genre volgen terwijl ook de personages niet echt veel om het lijf hebben (en dat is dan niet letterlijk bedoeld).

Kidman maakt weinig indruk en de twists omtrent haar personage die met enkele flashbacks verwarring zouden moeten zaaien doen weinig meer dan de film onnodig langer doen duren terwijl ze tegelijkertijd het reeds zeer trage tempo helemaal de nek omdraaien. Hetzelfde geldt voor dochter Avery wiens enige doel in de film lijkt te zijn om wat sympathie op te wekken, iets dat niet echt lukt. De gangster op hun beurt hebben dan wel een verborgen agenda, maar ook hier zie je alles van mijlenver komen en het enige dat je je constant zal afvragen is hoe het mensen in godsnaam zo dom kunnen zijn. Het enige enigszinds positieve punt in deze film is dat Cage erin slaagt om zich in te houden en wat minder over-the-top acteert dan we van hem gewoon zijn. Er is slechts 1 scene waar hij zijn wilde zelf even laat zien, maar zelfs tijdens dat korte moment blijft hij nog binnen de perken.

De film zelf is zo standaard en generisch als maar zijn kan. Als je een film in dit genre zoekt zouden we je voorstellen om in de plaats Mother’s Day te bekijken. Deze is misschien wel low-budget gemaakt en heeft enkel Rebecca DeMornay als semi-bekende op de affiche, maar Mother’s Day heeft wél enkele originele twists die de film de moeite waard maken.