Transformers: Dark of the Moon

In de jaren ’60 eindigt de ruimterace met de VS die als eerste een man op de maan laten landen en dat moment doet de hele wereld met verstomming slaan. Wat de meerderheid van de mensheid echter niet weet is dat de reden voor deze landing niet zozeer een krachtmeting was tussen de VS en de voormalige Sovjetunie, maar eerder de crash van een buitenaards schip op de donkere zijde van de maan…

We zijn jaren later en de Autobots werken samen met de mensheid om de planeet veilig te stellen tegen de Decepticons. Wanneer ze horen over het bestaan van dit schip op de maan gaan ze als de weerga erheen om het autobot schip op te halen waarin de aloude Sentinel Prime zit alsook een wapen dat de oorlog tussen de Autobots en Decepticons voor eens en altijd had kunnen stoppen. Wat de Autobots echter niet weten is dat de Decepticons effectief wilden dat het schip naar Aarde getransporteerd en Sentinel terug tot leven gebracht zou worden want hierdoor is onze planeet nogmaals in gevaar…

Laten we maar met de deur in huis vallen: als je kijkt naar een Transformers film doe je dit met je hersenen op non-actief of je raakt in problemen. Dan begin je immers na te denken over hoe het mogelijk is dat de Autobots de oorlog op Cybertron ooit hebben kunnen verliezen want op onze planeet slagen ze er immers keer op keer in om de Decepticons in de pan te hakken. En dit is maar één voorbeeld, we kunnen er makkelijk nog een hele hoop bijbedenken.

Dat gezegd zijnde is Transformers 3 eigenlijk wel de beste Transformers film die we tot op heden gezien hebben. De personages zijn een beetje realistischer, het acteerwerk is redelijk, het verhaal is wat spannender dan bij de vorige twee delen, en al bij al is de film gewoon een stuk leuker om naar te kijken.

Als je geen fan bent van Transformers of niet echt geïnteresseerd bent in Hollywood blockbusters die vol zitten met actie kan je deze zonder probleem overslaan. Beter nog, we zouden je aanraden om deze zeker niet te bekijken want je zou je mateloos irriteren aan de inconsistenties. Als je echter in contact bent met je innerlijke kind en gewoon door de overdadige actie omvergeblazen wil worden, dan is Transformers: Dark of the Moon een must. Zonder twijfel de beste Transformers film tot nu toe.