This is the End

Info

Beeldformaat: 2.40:1 HD
Geluid: Engels DTS-HD MA 5.1, Frans DTS-HD MA 5.1, Spaans DTS-HD MA 5.1

Ondertitels: Engels, Frans, Nederlands

Extra's: Audiocommentaar, Bloopers, De making of van "The making of Pineapple express 2", Directing your friends - Zo regisseer je je vrienden, Jay & Seth vs. The apocalypse - korte film, Let's get technical - trucages en effecten, Meta-apocalypse - achter de schermen met de cast, Party time - achter de schermen, The cannibal king - featurette, This is the marketing - featurettes, Verwijderde Scènes

Speelduur (min.): 107
Leeftijd: 16

Geschreven door:

box-thisistheendblu

FILM
We gaan even met de deur in huis vallen en zeggen dat we geen fan zijn van Seth Rogen. De man wordt in Hollywood gezien als een absolute topper op gebied van “intelligente” comedy, maar de reden daarvoor is ons nog steeds onbekend. Film na film proberen we te lachen met wat telkens uit Rogens brein ontspruit, en telkens lukt het ons gewoon niet… het zal wel aan ons liggen zeker?

Neem nu “This is the End”, de nieuwste film van Seth Rogen en Evan Goldberg. Jay Baruchel (Million Dollar Baby) reist nog eens naar Los Angeles om op bezoek te gaan bij zijn goede vriend Seth maar na wat joints en videogame spelen bedenkt Rogen dat James Franco zijn housewarming party houdt en stelt voor om daar naartoe te gaan. Jay heeft niet veel op met de Hollywood vriendjes van Seth maar laat zich min of meer tegen zijn zin toch meesleuren.

Eens op Franco’s party begint het echter al snel verkeerd te lopen. Nadat een blauw licht allerlei mensen heeft doen verdwijnen verschijnt er een immens gat voor James’ huis en niet veel later zitten Jay en Seth samen met James, Jonah Hill, Danny McBride en Craig Robinson alleen in het huis terwijl buiten het einde der tijden gearriveerd te zijn…

Een simpel opgezet verhaal, een ton aan celebrities die zichzelf niet al te serieus nemen, verwijzingen naar zowat alle mogelijke apocalyptische films ooit gemaakt, en een heleboel spitsvondige dialogen. Dat is zowat de setup van This is the End maar het probleem is dat het niet werkt. Elke scène wordt tot ten treure toe uitgerokken, en wat eventueel nog grappig zou geweest kunnen zijn verliest hierdoor alle mogelijke punch. De eerste tien minuten zit je hoopvol te wachten totdat er wat leuks gaat gebeuren, nog eens tien minuten later begint de verveling in te slaan, en na een half uur skip je regelmatig naar het volgende hoofdstuk in de hoop toch nog ergens een goede grap tegen te komen.

Blijkbaar zijn er genoeg mensen die het grappig vinden wanneer acteurs zichzelf niet au sérieux nemen, genieten van dialogen die ogenschijnlijk over niets gaan, en schaterlachen telkens er een woordspeling gebruikt wordt. Wij maken echter geen deel uit van die groep van mensen en vinden in 1 voorstelling van bvb. Alex Agnew of Nigel Williams meer goede grappen dan in heel Seth Rogens repertoire tot op heden, inclusief deze This is the End. Dit maar om even aan te tonen dat wij niet enkel kunnen lachen met de scheve bekken van Adam Sandler of Jim Carrey.

BEELD EN GELUID
“Mastered in 4K” staat in grote letters bovenaan de back cover van deze Blu-ray en het mag gezegd worden: de beeldkwaliteit ziet er effectief zeer goed uit. Het niveau van detail is zeer hoog, kleuren zijn vol en levendig, en op technisch vlak is er weinig slechts te zeggen over de techniek van de transfer, behalve dat de zwartwaarden hier en daar een beetje platjes over komen. Dat gezegd zijnde zou een iets minder hoogwaardige transfer de film misschien iets beter hebben doen overkomen. Nu zien we immers maar al te goed wanneer er digitale effecten op het scherm voorbij komen, en de plastic poppen die gebruikt werden voor sommige goordere effecten (een hoofd dat afgescheiden wordt van de rest van het lichaam) zien er écht amateuristisch fake uit!

Het geluid is dan weer wel excellent met duidelijke dialogen (het zou er maar aan ontbreken in een film als deze!), goede plaatsing van effecten, en de nodige support van de subwoofer wanneer de hel letterlijk losbreekt.

EXTRA’S
Fans van Seth Rogen krijgen een heel pak extra’s bijgeleverd waardoor ze nog meer zullen smullen van deze release. Naast een audio commentaartrack, bloopers en verwijderde scènes krijgen we zes en een halve minuut waarin Rogen en Goldberg geïnterviewd worden over hoe het is om een hoop van hun vrienden te regisseren in “Directing Your Friends”. “This is Marketing” is een compilatie van zes stukken die gemaakt werden om de film viraal te promoten en deze duren in hun geheel een dik kwartier.

Dan gaan we over naar de Blu-ray exclusieve extra’s die beginnen met “Meta-apocalypse” wat net geen 8 minuten duurt en waarin je de cast geïnterviewd ziet worden over hoe het was om zichzelf te spelen. Let wel: verscheidene interviewfragmenten komen terug uit “Directing your Friends” en dat is niet enkel bij deze feature het geval dus je zal regelmatig een gevoel van déjà-vu krijgen.

“Let’s Get Techical” (10:44) spreekt voor zichzelf en gaat over de meer technische aspecten van de film terwijl “Party Time” (12:54) dieper ingaat op de party-scène. Fans van Michael Cera die niet genoeg van de man krijgen worden op hun wenken bediend in “The Cannibal King” (4:25) waarin hij wat dieper ingaat op zijn rol en we ook nog wat alternatieve takes van een van zijn scènes te zien krijgen. In “The Making of “The Making of Pineapple Express 2″” krijgen we dan weer te zien hoe men deze home movie maakte tijdens het einde der tijden.

De laatste feature is “Jay & Seth vs. The Apocalypse”, de net geen 10 minuten durende kortfilm uit 2007 waarop This is the End gebaseerd is.

CONCLUSIE
Als je de voorgaande films van Seth Rogen schitterend vond zal je zonder probleem kunnen genieten van This is the End. De film laat Rogen zichzelf, alsook ongeveer de helft van Hollywood, nog maar eens op de korrel nemen, en met toespelingen op zowat alle mogelijke verhalen over de apocalyps zullen de fans waarschijnlijk niet meer bijkomen van het lachen. Wij zijn echter geen fans en vonden deze film dan ook de zoveelste saaie bedoening van Rogen.

Score

Film:
Extra's:
Geluid:
Beeld: